Ort
Uppsala
Startdatum
20 Jan 2025
Tid
19:45-21:15
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
8 st
Ledare
Michael Downey
Nummer
85064
Pris
1 595 kr

Om arrangemanget

Drömmer du om att besöka Kina och att kunna kommunicera med lokalbefolkning? Vill du få insikt i att skriva och förstå kinesiska tecken? Ta chansen och ta de första stegen mot din dröm på Medborgarskolan!

Kinesiska är ett mer och mer användbart språk inte bara i Kina, utan även i många andra delar av världen där Kina har starkt inflytande. 

Innehåll
En kurs för dig som är nybörjare där vi varvar praktik och grammatik med stöd och hjälp av kurslitteraturen. Under kursens gång går vi igenom nyckelkunskaperna för att förstå det kinesiska språket, enkla hälsningsfraser och andra vardagliga uttryck. Vi lär oss om kinesisk kultur och går igenom ett antal grundläggande kinesiska tecken och byggstenarna som de består av.

Du kommer bl.a. lära dig:

• Hälsa och säga adjö
• Fråga hur någon mår
• Presentera dig
• Be om något
• Uttal och grammatik
• Räkneord

Upplägg

Kursen genomförs 1 gång per vecka, i 8 veckor men eventuellt uppehåll vid lov.

För vem

Denna här är en nybörjarkurs är så inga förkunskaper krävs.

Kursledare

Michael Downey är av engelskt ursprung och är utbildad lärare i kinesiska och engelska. Michael har lång erfarenhet av undervisning på skolor i England och Thailand främst i kinesiska och Italienska som andraspråk. Han har arbetat med vuxenutbildning sedan 2007. Han har examen i kinesiska från SOAS i London, Masterexamina i lingvistik från Oxford, och lärt sig italienska genom regelbundet resande till italien på grund av familjeband samt studerade italienska som yngre. Hans intressen inkluderar att resa, matlagning, och djur.

Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial

Kursmaterailet ingår i kursavgiften, kurlsedaren kommer förse dig med eget framtaget material, en del av materialet är på engelska. 

Rabatt hos bokus och Akademibokandeln

När du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör för att utnyttja din rabatt på: Klicka här!

Bra att veta

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart. 

Folkbildning

Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Anmälan

Anmälan sker via formuläret på kursens hemsida eller genom att kontakta oss via telefonnummer 010-15 75 200.

Ort

Medborgarskolan Uppsala (Bergsbrunnagatan)

Bergsbrunnagatan 20, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 595 kr

Summa: 1 595 kr

Utforska ämnesområde