Det finns gemensamma kännetecken som skiljer de europeiska köken från exempelvis det asiatiska. Den största stärkelsekällan i europeisk matlagning är vetemjöl, samt även klimpar av olika slag, pasta och bakverk.
Vi har matlagningskurser inom flera europeiska matkulturer. Till exempel italiensk matlagning, som är en del av medelhavsköket, där man använder sig mycket av olivolja och grönsaker i matlagningen.
Det nordiska köket baseras på fisk och kött med potatis som ett vanligt tillbehör. Vi har kurser i olika varianter av nordisk matlagning.
I Storbritannien är några vanliga rätter fish and chips, yorkshirepudding, bacon och ägg. På eftermiddagen dricker engelsmännen gärna sitt traditionella afternoon tea.
Välkommen på en kurs i europeisk matlagning!
Din sökning på "" visar 31 resultat i
Sortera på:
Gaja Dudkiewicz är utbildad gastronom och kursledare inom mat & dryck på Medborgarskolan i Stockholm. Under hösten 2023 lanserar hon en ny spännande kursserie s...