Ort
Distans
Startdatum
21 Aug 2025
Tid
14:00-16:00
Dag
Torsdag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Liv Widmark
Nummer
46583
Pris
0 kr

Om arrangemanget

Välkommen till Medborgarskolans nationella cirkelledarutbildning. Utbildningen hålls på distans och du kan anmäla dig till det datum som passar dig bäst. Det här tillfället arrangeras av region Öst.

Upplägg

  • Vi träffas via Teams/Zoom
  • Möteslänk skickas ut innan kurstillfället senast samma dag

Målgrupp

Du som ska börja som cirkelledare/kursledare på Medborgarskolan.

Förkunskaper

Fått introduktion och blivit godkänd som ledare, Kvalifikation1

Kursmaterial

Du får allt du behöver på plats och efter utbildningen skickas kursmaterial till dig via e-post.

Kursledare

Denna utbildningen hålls av Liv Widmark och Åsa Brodén

Bra att veta

  • Vi reserverar oss för mindre ändringar i kursschema och kursinnehåll.
  • Du får en kallelse innan kursstart
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du rabatt när du handlar på Bokus och Akademibokhandeln. Läs mer om våra rabatter och förmåner.

Medborgarskolan och folkbildning

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som hjälper dig att växa som individ. Vi har ett brett kursutbud, stor musikverksamhet och samarbete med föreningar och grupper inom många olika ämnen. Deltagarna är i alla åldrar och med olika bakgrunder och intressen. Medborgarskolans främsta verksamhet är folkbildningsverksamheten.

Folkbildning är ett sätt att lära sig nya saker utanför vanliga skolor. Det sker på platser som bibliotek, folkhögskolor, studieförbund och genom föreläsningar. Målet är att ge alla i samhället en chans att lära sig nya kunskaper och utveckla nya tankesätt på ett demokratiskt och rättvist sätt.

Folkbildningens pedagogik handlar om att anpassa kurser och studiecirklar efter deltagarnas intressen och förutsättningar. Den är alltid frivillig och inte styrd av staten, men den har ändå varit viktig för Sveriges utbildnings- och kulturpolitik. Den handlar om att bredda kunskaper inom områden som inte bara rör yrken eller akademiska ämnen, utan också hjälper människor att förstå och orientera sig i samhället. Innehållet i folkbildning förändras över tid, beroende på vad människor behöver och vad som händer i samhället.

I dagens informationssamhälle hjälper folkbildningen oss att förstå och hantera all information som finns, se saker i ett större sammanhang och öka livskvaliteten. Det kan också bidra till större tolerans och förståelse för det som är främmande. En helhetssyn på livet och världen är en viktig del av folkbildningens idé.

 

Vad vill du lära dig mer om?

Utforska ämnesområde