Ort
Karlstad
Startdatum
23 Okt 2024
Tid
12:30-15:30
Dag
Onsdag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Kamilla Kvarnevik
Nummer
85470
Pris
250 kr

Om arrangemanget

Brinner du för det underbara materialet lera och behöver en plats för att skapa eller få extratid utöver dina kurstillfällen? Här har du med befintliga kunskaper chansen att hyra in dig på en plats med tillgång till egen drejskiva i vår keramikverkstad!

Medborgarskolan har ett gediget utbud med keramikkurser där du lär dig bemästra olika tekniker med vägledning av våra inspirerande och kunniga kursledare - men var kan du skapa och använda dina kunskaper efteråt? 


Öppen keramikverkstad - vad är det, vad ingår och vilka villkor gäller?

Det vi kallar ”öppen keramikverkstad” är tillfällen där du som redan har kunskaper inom keramik kan hyra en egen plats för fritt skapande i våra lokaler där du även får garanterad tillgång till en drejskiva. Öppen keramikverkstad är även ett guldtillfälle för dig som för närvarande går kurs hos oss och önskar mer tid i verkstaden. Det finns som mest 14 platser att boka per tillfälle. 

Om du går eller har gått en keramikkurs hos oss under året så kostar varje tillfälle 250 kr istället för 350 kr. För att nyttja förmånen tar du betalsätt Medborgarskolan faktura som är fjärde betalningsalternativet och skriver en notering om vilken kurs du går/gått så justerar vi priset efter bokning. 

Detta ingår:

  • 3 heltimmar i keramikverkstaden för möjlighet att skapa fritt.
  • Tillgång till en drejskiva och en skaparplats.
  • All bränning, skröj- och glasyr, ingår (med cirka 1–3 veckors bränntid). Vid stora och otympliga alster kan en kostnad för enskild bränning tillkomma.
  • Tillgängligt material att köpa på plats - stengodslera (cirka 4 variationer av lera).
  • Tillgång till ett grundutbud av verktyg, så som sken, kavlar, svampar, penslar, stämplar, pennor med mera.
  • Grundutbud av glasyrer.
  • En person från Medborgarskolan finns på plats i lokalen under hela tillfället som är tillgänglig och kan besvara enklare frågor, dock inte i kursvägledningssyfte.
  • Du får komma och gå när du vill under passet du bokat.

Villkor för att boka en plats på öppen verkstad:

  • Du ska ha gått minst två keramikkurser eller ha motsvarande kompetens, samt kunna glasera.
  • Du måste rengöra din plats samt verktyg noggrant efter dig och ställa tillbaka allt där det ska vara.
  • Det är okej att ta med och använda egna verktyg.
  • Ingen egen medhavd lera är tillåten i lokalen, leran köps alltid av oss på plats (detta för att en säker och korrekt bränning ska kunna ske).
  • Vid köp av material ska alltid betalning via Swish uppvisas för Medborgarskolans personalrepresentant som är på plats.
  • Öppnade lerpaket förbrukas först innan nytt öppnas – vi har oftast lerpaket om 2 eller 3 kg som du enkelt kan köpa ett paket av.
  • Max 10 kg lera får köpas per person och per termin under öppen verkstad på grund av platshänsyn.
  • Medborgarskolans ordinarie köpevillkor och policy gäller - läs mer på www.medborgarskolan.se
  • Du märker noga upp dina alster med FÖR & EFTERNAMN, samt fotar dina alster mellan tillfällena för att underlätta efter bränning och vid upphämtning.
  • Vi ger varandra skaparro där var och en sköter sitt, vill man skapa till ljudet av musik sker detta via hörlurar.
  • Det är självklart välkommet att inspirera varandra, samverka och samarbeta, så länge det sker på bådas premisser och med visad hänsyn till övriga personer som vistas i lokalen eller hyr en plats. 

Kursmaterial

Lera: Vi använder oss av stengodslera och har i regel cirka 4 sorter varje termin. Priset på lera är 75 kr/kg som betalas direkt på plats via Swish. Hjälpmall och QR-kod finns i lokalen. 
Glasyrer: Ett grundutbud av glasyrer med basfärgerna finns alltid i våra lokaler, vi har ungefär 10 olika sorter.

Rabatter och förmåner

Om du deltagit i en av våra keramikkurser under året har du rabatt på öppen keramikverkstad och betalar 250 kr i stället för 350 kr per tillfälle.
Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan har du en del förmåner du kan använda, exempelvis 6 procent rabatt hos Bokus och 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln. Läs mer under förmåner. 

Tips på vidareutveckling

Vi har ett brett utbud av kurser i keramik, bland annat keramik för vuxna och barn, helgkurser i keramik och drejning, skulptur, samt ett stort utbud av andra konst- och hantverkskurser. På vår hemsida www.medborgarskolan.se hittar du hela vårt kursutbud. Kontakta oss gärna så hjälper vi dig hitta något som passar! 

Bra att veta

  • Tänk på att du är i en keramikverkstad. Ta med lämpliga skor och egna arbetskläder/förkläde. Medtag en plastburk med lock (ex. 2 kg godisburk), några plastkassar, plastfolie och trasor att vira om leran. Du får hyra hur många verkstadsplatser/tillfällen per termin du önskar.
  • Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under kursen samt till och från kursen. Försäkringen omfattar ej egendom. Läs mer under olycksfallsförsäkring.
  • Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.
  • Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Läs mer under allmänna villkor.

    OBS! Minst tre platser måste vara uthyrda per tillfälle för att lokalen ska hålla öppet.

Ort

Medborgarskolan Herrhagen

Vasagatan 8, Karlstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 250 kr

Summa: 250 kr

Relaterade artiklar

Konst och hantverk

Från lärare till keramiker

Med en bakgrund som klasslärare och en passion för keramik, har Johanna Sten hittat sin plats som kursledare på Medborgarskolan. Hennes resa, från kvällskurser ...

15 oktober 2024
Anna Fuhrman
Läs vidare om "Från lärare till keramiker"
Roffen-leder-keramikkurser-på-Medborgarskolan
Konst och hantverk

Kunskapen sitter i händerna

Att skapa i lera kan verka enkelt, härligt och kravlöst – och på många sätt är det just så. Men öppnar vi dörren till keramikens värld finns mängder av kunskap ...

16 augusti 2024
Rebecca Hagman
Läs vidare om "Kunskapen sitter i händerna"
Konst och hantverk

Rik på keramik

Alla som någon gång har stått bredvid och sett på när någon drejar vet hur enkelt, smidigt och tillfredsställande det ser ut. Tar man sedan chansen att prova sa...

31 oktober 2023
Läs vidare om "Rik på keramik"

Utforska ämnesområde