Ort
Östersund
Startdatum
30 Sep 2024
Tid
19:30-20:30
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
10 st
Ledare
Anna Synderå
Nummer
56973
Pris
1 500 kr

Om arrangemanget

Yoga gör oss både smidigare och starkare. Det är inte heller någon hemlighet att yoga ger ett inre lugn och verkar avstressande. Du bygger upp en jämnare energinivå och en bättre balans i kroppen.

Innehåll

Steg för steg får du lära dig sekvenser som både gör dig smidigare och starkare. Med grunden i ashtangayoga och med hjälp av ditt egna andetag hittar vi tillsammans ett meditativt fokus.

Upplägg

Yoga gör oss både smidigare och starkare. Upplägget är grundläggande och du får en fördjupad introduktion som hjälper dig att även öva på egen hand hemma under och efter kursen om du skulle vilja det. Steg för steg får du lära dig sekvenser som både gör dig smidigare och starkare. Samtidigt som det med hjälp av andetaget som är i fokus, blir meditation i rörelse. Du är ung eller gammal, vältränad eller soffpotatis, student eller pensionär. Kursen passar alla och särskilt dig som inte har provat på yoga tidigare.

Yogan ger ett inre lugn och verkar avstressande. Du bygger upp en jämnare energinivå och en bättre balans i kroppen. Du kommer även åt att rehabilitera ryggen eller andra delar av kroppen som du kanske besväras av. Därtill jobbar vi mycket med att öka respirationskraften. Det i sig ger bättre kondition. 

Vi träffas tio gånger följande måndagar kl.19.30-20.30:
30 september.
7, 14 och 21 oktober.
4, 11, 18 och 25 november.
2 och 9 december.

Förkunskaper

Du är ung eller gammal, vältränad eller soffpotatis, student eller pensionär. Kursen passar alla och särskilt dig som inte har provat på yoga tidigare.

Kursledare

Anna har själv yogat i 15 år, inklusive yogalärarprogram i hathayoga i Mysore Indien 2011. Det är först nu efter att ha gått lärlingsutbildning i ashtangayoga som hon har börjat undervisa i yogaformen sedan 2021. Hon har också en yoganidrautbildning från barnyoga.com i bagaget.

Kursmaterial

Yogamattor kan lånas i lokalen, men ta gärna med egen om du vill.

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln och 6 procent rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Bra att veta

  • Kursen sker på Yoga Shala i Östersund. Där finns toalett och dusch.
  • Använd mjuk och ledig klädsel, vi är barfota och man bör helst inte ätit direkt före passet.
  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart. 
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov är du välkommen att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Ort

Yoga Shala Östersund

Artillerigatan 7, Östersund

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 500 kr

Summa: 1 500 kr

Relaterade artiklar

Utforska ämnesområde