Ort
Stockholm
Startdatum
9 Okt 2024
Tid
17:15-18:15
Dagar
Tis, Ons
Antal tillfällen
6 st
Nummer
57161
Pris
1 499 kr

Om arrangemanget

Vinkunskap grund

Innehåll

Detta är en kvällskurs för dig som vill lära dig mer om vin. Varje kurstillfälle kommer att ha ett specifikt tema; vi kommer bland annat prata om röda, vita och mousserande viner. Tillsammans går vi igenom de mest kända vinländerna, dess vinområden, vinstilar och druvor och diskuterar likheter och skillnader. Vid varje kurstillfälle kommer vi att prova stiltypiska viner som väl representerar kvällens tema. 
Vi kommer även att lära oss om vinets långa historia och gå igenom vinprovningsteknik, vintillverkning och vin och mat i kombination. Den här kursen är till för alla som vill utveckla sina kunskaper om vin och få en bred, stabil grund att stå på.

Datum & tid

17:15-18:15

9/10

12/11

3/12

15/1

12/2

19/3

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs, detta är en nybörjarkurs. Men även den som har mer avancerade kunskaper har utbyte av kursen.

Kursmaterial och extra kostnader

Ta med dig tre vinglas till varje tillfälle. Vinkostnaden på totalt 600kr för hela kursen betalas till kursledaren via Swish eller kontant vid första kurstillfället.

Kursledare

Eva Weckström, sommelier, vinskribent och en av Sveriges mest anlitade och populära provnings- och kursledare. Hon har en lång bakgrund inom restaurang både i NYC och Stockholm och har jobbat ett antal år med att importera vin. Sin sommelierutbildning tog hon på Restaurangakademien i Stockholm och har även WSET advanced. Hon driver sitt företag Evas Vin och Mat med entusiasm och passion och är stolt dubbad riddare, Chevalier, av Champagne.

Utvecklingsmöjligheter

Medborgarskolan har många andra spännande matkurser att välja mellan.

Läs mer på vår hemsida medborgarskolan.se

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln


Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur

Ort

Medborgarskolan

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 499 kr

Summa: 1 499 kr

Utforska ämnesområde