Ort
Umeå
Startdatum
31 Dec 2024
Tid
12:00-13:00
Dag
Lördag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Helena Bylund
Nummer
57566
Pris
0 kr

Om arrangemanget

Ägnar du dig åt keramik men behöver en lokal? En verkstad/ateljé där du får komma och gå som du vill? Anmäl intresse här.

Medborgarskolan Umeå ser just nu över möjligheterna att Skapa en kollektiv-verkstad för keramik i våran källarlokal. Det är fortafarande en bra bit bort i tid, men om det ska bli av så behöver vi veta att det verkligen finns ett intresse för det. 

Om du är intresserad så anmäl dig här. Anmälan är inte bindande men fungerar eventuellt som turordning och du kommer bli kontaktad när vi har nyheter om projektet, samt om vi vill diskutera utformningen av det hela. Datum och klockslag är fiktiva, vi räknar inte med att komma igång i år.

Upplägget som vi funderar på, men som inte är bestämt:

Man betalar en månadshyra med billigare hyra för endast dagtidsplats. 

Lokalen är bland annat utrustad med arbetsplatser och förvaring.

Platserna är inte personliga, utan man får jobba var man vill, städa undan efter sig och förvara sina personliga verktyg och lera i ett personligt utrymme.

Har man en drejskiva som man kan ställa dit och dela med andra i ett bokningssystem så får man förtur eller lägre hyra troligtvis.

Glasering sker i vår glasyrverkstad och bränningen sker där, vilket innebär att viss transport av gods blir nödvändig genom korridor och hiss eller trappor.

Det kommer finnas en begränsing på hur mycket som går att bränna, samt hur mycket lera som går att köpa av oss per månad.

Någon typ av krav på att man genomgått minst en grundkurs och någon fler kurs kan komma att gälla för att säkra ugn och allas hälsa. 

Ort

Medborgarskolan Umeå

Slöjdgatan 2, 1 tr, Umeå

Visa på karta

Relaterade artiklar

Konst och hantverk

Från lärare till keramiker

Med en bakgrund som klasslärare och en passion för keramik, har Johanna Sten hittat sin plats som kursledare på Medborgarskolan. Hennes resa, från kvällskurser ...

15 oktober 2024
Anna Fuhrman
Läs vidare om "Från lärare till keramiker"
Roffen-leder-keramikkurser-på-Medborgarskolan
Konst och hantverk

Kunskapen sitter i händerna

Att skapa i lera kan verka enkelt, härligt och kravlöst – och på många sätt är det just så. Men öppnar vi dörren till keramikens värld finns mängder av kunskap ...

16 augusti 2024
Rebecca Hagman
Läs vidare om "Kunskapen sitter i händerna"
Konst och hantverk

Rik på keramik

Alla som någon gång har stått bredvid och sett på när någon drejar vet hur enkelt, smidigt och tillfredsställande det ser ut. Tar man sedan chansen att prova sa...

31 oktober 2023
Läs vidare om "Rik på keramik"

Utforska ämnesområde