Innehåll
Vi kommer att utforska olika tekniker för att väva och skapa nya produkter av dina gamla textilier, vilket ger dem nytt liv och bevarar minnena de bär på. Exempel på material att använda; mormors gamla förkläde, påslakan från din barndom, favorit klänningen från gymnasietiden, dina älsklings jeans som inte längre går att laga.
Kursinnehåll:
Introduktion till vävning: Grundläggande tekniker och materialkunskap.
Förberedelse av material: Hur man förbereder gamla kläder för vävning, inklusive att klippa och sortera tyger.
Vävtekniker: Lär dig olika vävtekniker som passar för återbruk av textilier.
Skapa personliga projekt: Designa och väv dina egna projekt, såsom små mattor, väskor eller väggbonader.
Hållbarhet och kreativitet: Diskutera hållbarhet och kreativitet inom textilhantverk.
Kursledare
Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till individuell utveckling.
Upplägg
Kursen går en gång i veckan under 7 veckor, samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 4x45 minuter per kurstillfälle.
För vem
Kursen riktar sig till både nybörjare och erfarna vävare som vill utforska återbruk av textilier. Inga förkunskaper krävs.
Kursledare
Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till individuell utveckling.
Kursmaterial
Tag med plagg som du vill använda i vävningen. Har du redan förberett material så är det bra.
Ha gärna bekväma kläder och inneskor.
Bra att veta
Kaffe och te ingår i kursavgiften.
Rabatter och förmåner
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. http://www.medborgarskolan.se/formaner/
Om folkbildning
Folkbildning är en utbildningsform som är fri, frivillig och tillgänglig för alla. Folkbildning innebär att kurser och studiecirklar anpassas efter deltagarna och att deltagarna har ett stort demokratiskt inflytande över utbildningens utformning.
Deltagaravgift: 2 300 kr
Summa: 2 300 kr