Ort
Växjö
Startdatum
4 Sep 2024
Tid
16:30-18:45
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
16 st
Nummer
41341
Pris
0 kr

Om arrangemanget

Välkommen att vara med på en inspirerande dansupplevelse med rullstolsdans! Oavsett om du använder rullstol eller inte, är du varmt välkommen att delta. Ingen tidigare danserfarenhet behövs – bara en vilja att ha roligt och upptäcka glädjen i dans!

Här får du möjlighet att utforska dansens glädje oavsett om du använder rullstol eller inte. Kursen är öppen för alla, och ingen tidigare danserfarenhet krävs – det enda som behövs är en vilja att ha roligt och prova något nytt.

Om ledarna:

Ronja Grafström är utbildad musiklärare och aktiv i folkdans och folkmusik med rötterna i Västernorrland. Ronja har tidigare lett och undervisat folklig dans och körer, både på workshops och kortare kurser samt i längre projekt i Norden med omnejd. Ronja undervisar på rullstolsdansen sista onsdagen varje månad och Ibland händer det till och med att det blir livemusik.

Catharina och Bosse Wedin har alltid haft en stark passion för dans. Efter att nyligen ha flyttat från Uppsala, där de var engagerade i Neuro Uppsala Knivsta och höll i rullstolsdanskurser, fortsätter de att sprida glädjen i dansen. Innan Bosse blev sjuk var dans en stor del av deras liv, och även när sjukdomen slog till trodde de först att dansen inte längre skulle vara möjlig. Men de upptäckte snabbt att det går utmärkt att fortsätta dansa – och att det är lika roligt som alltid. Bosse är förlamad i hela kroppen förutom i vänster hand, så de dansar nu med rullstol och vänsterhanden. Inget funktionshinder är ett hinder för att kunna njuta av dansens glädje

Gästlärare kan också dyka upp under terminen.

Kursinnehåll:

Introduktion och uppvärmning: Vi börjar varje pass med en gemensam uppvärmning för att väcka kroppen och skapa en trygg atmosfär. Fokus ligger på enkla rörelser som passar alla deltagare.

Grundläggande danssteg och rörelser: Lär dig grunderna i rullstolsdans, anpassade för både personer med och utan rullstol. Vi övar på rytm, koordination och hur man rör sig till musiken tillsammans med en partner eller i grupp.

Dans i par och grupp: Utforska olika dansformer där vi dansar både i par och i grupp. Du får möjlighet att prova olika roller, oavsett om du sitter i rullstol eller står upp, och att hitta din egen stil i dansen.

Improvisation och uttryck: Här får du chansen att släppa loss och uttrycka dig fritt till musiken. Vi uppmuntrar kreativitet och eget uttryck, så att varje deltagare kan hitta sin unika dansstil.

Avslutning och nedvarvning: Varje pass avslutas med en gemensam nedvarvning där vi reflekterar över dagens övningar och delar våra upplevelser.

 

Plats: Funkibator

Infanterigatan 10, 352 35 Växjö

Kostnad: Kostnadsfritt

Start: Onsdag 4/9

Dag: Onsdagar 

Tid: 16:30-18:45

Klädsel: Bekväma kläder och gymnastikskor

Välkommen med din anmälan!

 

Vid frågor kontakta: 

Verksamhetutvecklare Lone Wåxnäs

lone.waxnas@medborgarskolan.se

 

 

 

Ort

Funkibator

Infanterigatan 10,, Växjö

Visa på karta

Utforska ämnesområde