Lär dig identifiera, skörda och använda tång som livsmedel. Under denna föreläsning får du en introduktion till tångens värld – dess smak, hälsofördelar och hur du kan använda den i din matlagning.
Vi går igenom olika ätliga tångsorter och var de växer längs Sveriges kuster, samt vad du ska tänka på och hur du skördar tång på ett hållbart sätt. Du får lära dig vilka tider på året som är bäst för plockning, olika sätt att ta tillvara på den och vilka näringsämnen den innehåller. Vi pratar också om den växande svenska tångodlingen och dess roll i framtidens hållbara livsmedelsproduktion.
Utöver teori får du provsmaka olika typer av tång och vara med och tillaga enkla, goda snacks med tång som ingrediens. Hur smakar egentligen tång? Hur kan du använda den i din egen matlagning? Det får du både lära dig och uppleva under föreläsningen.
Kurser vänder sig till dig som är intresserad av tång. Du kan vara både vara nybörjare och erfaren som är nyfiken på att lära dig mer.
Sofia Slavik som driver företaget Vildväxt och är utbildad självhushållare, svampkonsulent och naturguide med bred erfarenhet inom matförädling och vårt vilda skafferi. Förutom mjölksyrning hålls även kurser om ätliga växter, alger och svampar i vår natur, samt workshops i andra fermenteringar.
Kostnad för recept, råvaror och material ingår i avgiften.
Min fermenterings kurs men även min kollegas: "Matens Kemi" med Gaja Dudkiewicz är ett bra alternativ för den som vill fördjupa sig inom kemin bakom processerna vi använder i denna kurs. Fler utbildningar och kurser hittar du på medborgarskolan.se.
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur
Deltagaravgift: 995 kr
Summa: 995 kr