Fullbokad. Anmäl dig som reserv!
Detta är fortsättningen på den B1-kurs som startade hösten 2024. På denna kurs varvar vi grammatik med att lära sig svenska språkets melodi och rytm. De kunskaper du hade vid kursstart fördjupas och blir mer nyanserade.
Våra språknivåer A1-C2 kommer från Europarådets referensram för språk. Denna skala används i hela Europa för att kunna beskriva och bedöma en persons språkkunskaper oavsett var man lärt sig ett språk.
Vid avklarad B1-nivå ska du oförberett kunna ha samtalt om ämnen som du känner till eller som rör en vanlig vardag om tex familj, resor, arbete mm. Du kommer förstå radio- och tvprogram om det talas långsamt och tydligt och du kommer kunna beskriva erfarenheter, drömmar och dina åsikter.
Så här går det till
Kursen går en gång i veckan i tio veckor, samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 2x45 minuter per kurstillfälle.
Tillsammans med ledaren anpassas undervisningen till dig och gruppens kunskapsnivå. Varje nivå kommer delas upp i flera delkurser tills språknivån är tillräcklig för att gå vidare till B2.
Material
Vilket kursmaterial ni ska använda kommer det information om i kallelsen. Material ingår inte i kursen och varje deltagare förväntas inskaffa den bok som ska användas.
För vem?
Kursen riktar sig till dig som har grundläggande kunskaper i svenska motsvarande A2-nivå. Du förstår och kan prata om vardagliga ämnen och aktiviteter och du kan ett antal fraser för att på ett enkelt sätt beskriva familj och andra människor, hur du lever och bor, din bakgrund och ditt arbete eller studier. Detta är andra terminen på B1-nivån.
För att du ska hamna på rätt nivå så kan du läsa mer om språknivåerna nedan.Det är viktigt att du hamnar på rätt nivå för din egen utveckling. Därför så rekommenderar vi dig att göra nivåinplaceringstestet, skriv ut det och rätt själv efteråt: www.medborgarskolan.se/spraktest
Anmälan
OBS! Ta del av köpvillkoren innan du anmäler dig, anmälan är bindande.
Du får en kallelse till kursen ca 1-2 veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. I kallelsen anges definitiv startdag, plats, tidpunkt och ibland även information om portkod med mera. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare.
Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.
Ledare
Ledaren har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Genom ett utbildningsprogram ges våra ledare möjlighet till såväl personlig som pedagogisk utveckling, en viktig del av Medborgarskolans kvalitetsarbete.
Detta är folkbildning
Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar, på distans eller semidistans. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Varje individ har inflytande i gruppen. Inom folkbildningen kan den enskilde deltagaren påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.