Ort
Distans
Startdatum
16 Mar 2025
Tid
10:00-11:30
Dagar
Söndagar
Antal tillfällen
5 st
Nummer
58390
Pris
1 295 kr

Om arrangemanget

Upptäck kraften i medveten närvaro för att hantera stress effektivt. Vår kurs erbjuder en vetenskapligt grundad och praktisk introduktion till medveten närvaro, som hjälper dig att hitta balans och återhämtning i din vardag.

Innehåll

Upptäck ett nytt och kraftfullt sätt att förstå och hantera stress genom en kombination av inspirerande föreläsningar och praktiska övningar som verkligen gör skillnad. Under kursen utforskar vi både effektiva tekniker och den vetenskapliga grunden bakom stress och medveten närvaro. Du får insikter om varför stress påverkar oss som det gör och hur du kan använda den kunskapen för att vända negativa mönster.

Med hjälp av konkreta verktyg lär du dig att identifiera dina egna stressutlösare och skapa personliga strategier för att återfå balans i både kropp och sinne. Genom praktiska övningar får du möjlighet att omsätta kunskapen direkt och se resultat. Vår erfarna ledare vägleder dig steg för steg, så att du känner dig trygg och motiverad att ta kontroll över stressen i ditt liv.

Det här är en investering i ditt välmående som stärker ditt inre lugn, ökar din motståndskraft mot stress och ger dig hållbara metoder för en mer harmonisk vardag.

Upplägg

  • Vi träffas online under fem söndagar klockan 10:00-11:30 med start den 16 mars. Därefter ses vi:
  • 23 mars 
  • 30 mars
  • 6 april 
  • 13 april
  • Du får en möteslänk skickad på mail innan varje kurstillfälle.

Förkunskaper 

Inga förkunskaper behövs. Den här kursen är perfekt för alla som vill lära sig mer om stresshantering och medveten närvaro på ett jordnära och evidensbaserat sätt. 

Kursledare 

Anya Lundblad är en erfaren förskollärare och rektor, utbildad samtalsterapeut och mindfulnessinstruktör med specialisering inom stresshantering. Hennes mångsidiga bakgrund och djupa engagemang gör att hon kan erbjuda en kurs fylld med empati, förståelse och närvaro, som verkligen gör skillnad. 

 Kursmaterial 

Allt kursmaterial ingår i deltagaravgiften. Du får tillgång till nödvändig litteratur och övningsmaterial som hjälper dig att fördjupa dina kunskaper och tillämpa dem i din vardag. 

Bra att veta

  • Vi reserverar oss för mindre ändringar av utbildningens schema och innehåll. 
  • Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Delbetalning och rabatter

  • Visste du att du kan delbetala din kurs? Som privatperson får du delbetala tre gånger utan extra kostnad, vänligen ange önskemålet i meddelande-fältet vid bokning. Läs mer om delbetalning i våra allmänna villkor.
  • Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du rabatt när du handlar på Bokus och Akademibokhandeln. Läs mer om våra rabatter och förmåner.

Medborgarskolan och folkbildning

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som hjälper dig att växa som individ. Vi har ett brett kursutbud, stor musikverksamhet och samarbete med föreningar och grupper inom många olika ämnen. Deltagarna är i alla åldrar och med olika bakgrunder och intressen. Medborgarskolans främsta verksamhet är folkbildningsverksamheten.

Folkbildning är ett sätt att lära sig nya saker utanför vanliga skolor. Det sker på platser som bibliotek, folkhögskolor, studieförbund och genom föreläsningar. Målet är att ge alla i samhället en chans att lära sig nya kunskaper och utveckla nya tankesätt på ett demokratiskt och rättvist sätt.

Folkbildningens pedagogik handlar om att anpassa kurser och studiecirklar efter deltagarnas intressen och förutsättningar. Den är alltid frivillig och inte styrd av staten, men den har ändå varit viktig för Sveriges utbildnings- och kulturpolitik. Den handlar om att bredda kunskaper inom områden som inte bara rör yrken eller akademiska ämnen, utan också hjälper människor att förstå och orientera sig i samhället. Innehållet i folkbildning förändras över tid, beroende på vad människor behöver och vad som händer i samhället.

I dagens informationssamhälle hjälper folkbildningen oss att förstå och hantera all information som finns, se saker i ett större sammanhang och öka livskvaliteten. Det kan också bidra till större tolerans och förståelse för det som är främmande. En helhetssyn på livet och världen är en viktig del av folkbildningens idé.

Pris

Deltagaravgift: 1 295 kr

Summa: 1 295 kr

Vad vill du lära dig mer om?

Utforska ämnesområde