Ort
Stockholm
Startdatum
4 Mar 2025
Tid
18:00-20:30
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
12 st
Ledare
Felicia Welander
Nummer
57380
Pris
6 650 kr

Om arrangemanget

Denna kurs är för dig som vill utveckla ditt skrivande och lära dig hur du fångar läsaren genom dramaturgi, gestaltning och berättarteknik!

Innehåll och Mål

Det finns många sätt att bygga en berättelse och arbeta med språkets rytmer och klanger. Att skriva handlar om att framkalla bilder, att hitta det inre landskapet och rösten. I den här kursen får du utveckla ditt skrivande och lära dig mer om hur du fångar läsaren genom dramaturgi, gestaltning och berättarteknik – men också genom att skapa spännande karaktärer, fascinerande miljöer och en rapp dialog. Vi bjuder också på en hel del knep och verktyg som hjälper dig att göra tid för skrivandet och förstå processen från idé och manus till publicering.

Kursen är för dig som precis börjat hitta till skrivandet, men också för dig som redan skrivit ett tag och vill ägna tid åt att utveckla ditt berättande. Vi arbetar med eget textmaterial genom övningar. 

Upplägg

Under kursen varvas teori med skrivövningar och vi diskuterar och analyserar våra texter. Du kommer få hemuppgifter mellan vissa av tillfällena. Vi tittar på textens utvecklingsmöjligheter, med målet att du ska hitta och tydliggöra ditt eget språk, tematik och form. 

Förkunskaper

Kursen är för dig som precis börjat hitta till skrivandet, men också för dig som redan skrivit ett tag och vill ägna tid åt att utveckla ditt berättande.

Kursledare

Felicia Welander är författare och erfaren utbildare. Med fem utgivna romaner och fyra ljudföljetonger för Storytel Original är hon en aktiv författare. Felicia har även magister i Lingvistik och utbildad i dramaturgi vid Stockholms konstnärliga högskola. Läs mer om Felicia och våra andra ledare här.

Alla våra kursledare genomgår Kulturamas och Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Ingen extra kostnad för kursmaterial tillkommer.

Bra att veta 

Uppehåll för lov vecka 16.  

Ort

Medborgarskolan

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 6 650 kr

Summa: 6 650 kr

Relaterade artiklar

Kommunikation

Skrivarkurs för fantasyfans

Älskar du monster och magi och drömmer om att lära dig mer om fantasy, skräck och sci-fi? Kanske till och med skriva en egen berättelse? Gå då en kurs på Medbor...

11 juli 2023
Läs vidare om "Skrivarkurs för fantasyfans"

Utforska ämnesområde