Ort
Distans
Startdatum
6 Okt 2024
Tid
18:30-20:45
Dagar
Söndagar
Antal tillfällen
4 st
Ledare
Camilla Stenlund
Nummer
55006
Pris
649 kr

Om arrangemanget

Önskar du hitta mer styrka och mening i livets lite svårare perioder? Du är inte ensam. Många människor mitt i livet upplever denna utmaning. Vår stödjande bokcirkel är här för att erbjuda ett sätt för personlig utveckling med hjälp av naturens rytm.

Välkommen till en stödjande bokcirkel där vi tillsammans läser Katherine Mays bok "Övervintring". Vi kommer att ha fyra digitala träffar via ZOOM och tillgång till ett digitalt klassrum på Learnify mellan träffarna. Här får du möjlighet att reflektera, dela erfarenheter och hitta ny styrka i gemenskap med andra över hur vi kan dra nytta av årstiden vinter.

TID: Fyra söndagar kl.18:30-20:00 med start 6 oktober. Första träffen är 45 min längre iom intro till cirkeln och lite mer praktisk information så sluttid den 6 oktober är kl.20:45.

Mål och syfte med bokcirkeln:
Denna bokcirkel är utformad för att främja personlig utveckling och känslomässig balans genom läsning och diskussion av boken "Övervintring" med hjälp av verktyg från biblioterapi. Vi kommer att ha viss tid till att skriva också under träffen men du skriver endast för dig själv, inget som ska läsas upp. Boken vi läser i cirkeln handlar om att hitta styrka och mening i livets svåra perioder och tillsammans kommer vi att utforska dess teman och hur de kan tillämpas i våra egna liv. Boken ser vintern inte bara som en årstid utan även som en symbol för vintern i ens eget liv, dvs de tillfällen då man kan behöva lite extra vila och eftertanke.

Viktigt: Detta är ingen behandlande terapi utan en stödjande bokcirkel med syfte att främja personlig utveckling. 

Vad ingår:
- Fyra träffar via ZOOM. Vi möts digitalt för att diskutera boken, dela våra tankar och stötta varandra.
- Tillgång till digitalt klassrum på Learnify. Här kan du mellan träffarna fortsätta diskussionen, ställa frågor till vandra och få tillgång till extra material som fördjupar din förståelse av boken. Ledaren besvarar frågor under träffen på söndag och på måndagar i Learnify.

Studiematerial

Du köper eller lånar själv boken "Övervintring" av Katherine May i fysiskt form eller digital elelr via någon ljudbokstjänst.  Det material som ingår finns att hämta i det digitala klassrummet "Learnify", fungerar inte det för dig kan vi skicka en e-post med materialet till dig. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör på Rabatt på kursmaterial.

Träffarna kommer att fokusera på:

  • Personliga reflektioner: Dela dina egna erfarenheter och hur de relaterar till bokens budskap. Att tala inför hela gruppen är helt frivilligt och du gör det när du kan och vill.
  • Praktiska tillämpningar: Utforska hur du kan använda insikterna från boken i ditt dagliga liv.
  • Avslutande reflektioner: Sammanfatta vad vi har lärt oss om oss själva vid varje träff och en större genomgång vid sista träffen om hur vi kan fortsätta vår resa mot personlig utveckling.
  • Skrivande: Vi kommer att skriva utifrån frågor som ledaren delar ut men det är ingen kreativ skrivarcirkel. Du ska alltså inte läsa upp vad du skriver utan du skriver bara för dig själv och vi kommer att tala om upplevelsen av att skriva istället. Det lägg ingen fokus på hur du skriver dvs meningsbyggnad osv utan det handlar mer om skrivande av typen  dagboksanteckningar.

Vi skapar en trygg och säker miljö tillsammans

För att vi alla ska känna oss trygga och säkra i gruppen kommer vi att utforma ett INFORMERAT SAMTYCKE tillsammans på första träffen som alla deltagare behöver vara överens om. Ledaren går igenom reglerna i detta samtycke i början av varje träff så vi alla kommer ihåg det. Den obligatoriska och mest viktiga regel är att ALL INFORMATION som delas under träffarna STANNAR INOM GRUPPEN.

Träffarna kommer inte att spelas in av ledaren och du som deltagare får inte heller spela in träffarna på din enhet. 

Det är ingen terapi och det finns inga krav på att dela med sig av detaljer från ditt liv men det är ändå viktigt med trygghet i gruppen för att fritt kunna reflektera och tänka högt om man så vill.


Bra att veta
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum ca 10 dagar före kursstart. 
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Ledare

Ledare är Camilla Stenlund, utbildad i kreativt skrivande och är diplomerad skrivterapeut från Skrivterapicentrum. Du kan läsa mer om henne på webbplatsen Floweret.se

Pris

Deltagaravgift: 649 kr

Summa: 649 kr

Utforska ämnesområde