Ort
Karlstad
Startdatum
15 Okt 2024
Tid
17:30-19:45
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
8 st
Nummer
79602
Pris
1 900 kr

Om arrangemanget

Sorg är något som vi alla stöter på någon gång i livet. Det kan vara känslor som uppstår vid olika förluster såsom ett dödsfall, en skilsmässa eller att livet helt enkelt inte blev som man hade tänkt sig. Ibland fastnar vi i sorgen och kommer inte vidare – även om vi skulle vilja.

Innehåll

Genom Programmet för Sorgbearbetning™ kan du få hjälp att bearbeta den smärta som olika förluster orsakat.  
 
Under åtta tillfällen (två timmar /träff) tittar vi på våra gamla föreställningar om sorg. Därefter tar vi reda på vilka förluster som har påverkat våra liv. Sedan väljer vi en relation att bearbeta och fullborda det som är ofullständigt. Kursen avslutas med att vi skriver ett brev där vi formulerar de tankar och känslor runt relationen som inte tidigare blivit kommunicerade. Till varje träff ges en hemuppgift. 

Upplägg

Vi träffas två timmar vid 8 tillfällen. Vi följer kurslitteraturen under kursen och ledaren kommer att guida dig genom varje träff.

För vem?

All sorg är individuell och det finns ingen sorg som är "för liten". I denna grupp jämför vi inte och värderar inte våran sorg. Detta är en sorgbearbetning i grupp - men din resa är individuell.

Material

Boken Sorgbearbetning av John W James & Russell Friedman ingår i kurspriset och delas ut av ledaren vid första kurstillfället.
I boken beskrivs ett konkret handlingsprogram för känslomässig läkning vid dödsfall, separationer och andra förluster. 

Ledare

För snart tio år sedan drabbades Pernillas familj av en svår olycka, en olycka som förde med sig en stor förändring där hon och familjen under lång tid tvingades att omvärdera det mesta i livet.   

För att bearbeta förändringen och sorgen anmälde sig Pernilla sommaren 2022 till en kurs i sorgbearbetning. Kunskapen hjälpte henne att komma vidare och att acceptera det som hade hänt. Livet blev ju inte detsamma, men annorlunda - och faktiskt riktigt bra! 
Pernilla har efter sin egen sorg utbildat sig till handledare i sorgbearbetning vid Svenska institutet för sorgbearbetning och hoppas på att kunna hjälpa andra som på olika sätt fastnat i sorg och ältande.
Till vardags jobbar Pernilla som lärare på komvux i Karlstad, hon är också engagerad i anhöriggrupper och föreläser om hur snabbt livet kan förändras när en olycka helt oväntat drabbar en familj.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Vill du delbetala skriv, önskar delbetala i meddelande rutan.
  • Läs mer om delbetalning under våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Ort

Medborgarskolan Karlstad Fanfaren

Gustaf Anders Gata 7B, Karlstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 700 kr

Materialavgift: 200 kr

Summa: 1 900 kr

Relaterade artiklar

Flicka  med funktionsvariation spelar gitarr
Ekonomi och samhälle

Fantastiska, uppskattade funkisaktiviteter

Hos Medborgarskolan i Linköping är de så kallade “funkis-aktiviteterna” en stående punkt på programmet. Det är många aktiviteter som riktar sig till personer me...

5 juli 2023
Läs vidare om "Fantastiska, uppskattade funkisaktiviteter"

Utforska ämnesområde