Antal tillfällen
4 st
Nummer
20433
Pris
750 kr

Om arrangemanget

En digital kurs med grunder och knep för att sömnaden ska bli rolig och att resultatet ska bli som du tänkt dig. Kursmaterialet är videobaserat så lär dig i din egen takt när det passar dig.

Innehåll

Det här är en riktigt tråkig kurs med många regler och pekpinnar, men...

För att få ett bättre flyt i ditt skapande och för att du ska få det resultat du vill med din sömnad kan denna kurs vara något för dig. När allt det tråkiga sitter i ryggraden kommer det istället bli ett rent nöje att sy.

Du måste lära känna din egen symaskin för att det ska bli roligt och lätt. Så vi startar med att sy utan tråd och övar olika stygn. Därefter går vi igenom olika kvalitéer på tyg, övningar på tillklippning, sömsmåner, pressning (strykning) och annat som kommer upp med tiden. Vi går även in på hur man gör snygga hörn, syr i blixtlås, olika sömsätt och andra trix.

Kom ihåg att du blev varnad på förhand, den här kursen är skittråkig och trist till att börja med… sen blir det skoj!

Jag som leder kursen heter Rose-Marie Andersson och i botten har jag en gedigen sömnadsutbildning och många år av erfarenheter.

Välkommen!

Upplägg

Kursen är uppdela i fyra delar och varje avsnitt är ungefär 60 minuter långt. När du anmält dig får du ett mail inom några dagar med instruktioner hur du tar del av kursinnehållet som består av 4st instruktionsfilmer. Du har därefter tillgång till materialet i 90 dagar och du kan se filmerna i lugn och ro i din mobil, på paddan eller på datorn. På detta sätt har du möjlighet att pausa, öva dig, gå tillbaka och titta igen, du kan till och med ligga i soffan för att lära dig.

Teori och praktik

För att delta i kursen behöver du:
En enkel symaskin med nålar med olika grovlek, tråd och eventuellt en nålpåträdare samt ångstrykjärn och en strykbräda. Du behöver även ett måttband, en linjal, krita, blyertspenna, knappnålar, synålar i olika grovlek och en fingerborg. Har du tillgång till en ärmstock är det också bra, men inget måste.

Du behöver ingen avancerad utrustning för att göra sömnaden lustfylld och enkel. En symaskin som har raksöm, sicksack, trestegs-sicksack och som du kan sy knapphål med. Däremot behöver du ett ångstrykjärn som fungerar bra.

Vi kommer att gå igenom olika kvalitéer på tyg, det blir övningar på tillklippning, sömsmåner, pressning (strykning) och annat som kommer upp med tiden.

Om du fortfarande känner att det skulle vara roligt att vara med mig på den här kursen så blir jag väldigt glad.

Förkunskap

Det här är en grundkurs så du behöver inte någon egentlig sömnadsvana men du måste vara lite envis med att öva och att vara noggrann.

Kursledare

Rose-Marie Andersson har under många år lett kurser i folkdräktsömnad och vanliga sykurser. Hon har också en del kunskap om mönsterkonstruktion samt lite tips och tricks som kan komma väl till pass i den här kursen. Vill du komma i kontakt med Rose-Marie så når du henne via mail
rose-marie.andersson@lgmail.se

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Bra att veta

  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Pris

Deltagaravgift: 750 kr

Summa: 750 kr

Relaterade artiklar

Visa föregående artikel
Visa nästa artikel

Vad vill du lära dig mer om?

Utforska ämnesområde