Teknik är så mycket mer än bara skärmar och spel – det är ett sätt att skapa, uppfinna och ha kul! Under det här fyra dagar långa STEAM-lägret (Science, Technology, Engineering, Arts och Mathematics) får du chansen att bygga och programmera dina egna robotar genom roliga och enkla projekt. Vi lär oss om robotik på ett kreativt sätt, utan tråkiga föreläsningar – här testar vi, bygger och experimenterar tillsammans!
Alla deltagare får ett startkit med en mikroprocessor, motorer och all nödvändig hårdvara. Det finns några datorer på plats, men vi rekommenderar att du tar med din egen dator och mobiltelefon för att koda och styra din robot. Det bästa av allt? Du får ta med din robot hem när vi är klara!
Robot camp riktar sig till dig som är mellan 9–15 år som gillar att bygga saker och är nyfiken på robotar och programmering.
Det är bra om du kan tala och förstå grundläggande engelska (basic nivå) och att du är bekväm med att använda dator och mobiltelefon.
Ta med din egen dator och mobiltelefon. Endast wifi och webbläsare behövs, men valfri programvara kan komma att installeras under kursen.
Murilo Polese är en kreativ teknolog, konsult, forskare och fullstack-utvecklare med expertis inom interaktiv mediekonst för installationer och reklam. Hen är specialiserad på att bygga robusta system, databaser, inbyggd programvara och infrastruktur, och har en passion för utbildning och teknik. Murilo har arbetat med företag som Strawbees, Quirkbot, Kano, Joy Labz och Arduino och är ambassadör för Kids Hack Day och Science Hack Day. Hen har undervisat på School for Poetic Computation, Konstfack, Berghs, Hyper Island och Vefskoli.
www.murilopolese.com
Har du önskemål och idéer på liknande kurser som du skulle vilja se i utbudet i höst? Kontakta charlott.lihnell@medborgarskolanstockholm.se
Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som hjälper dig att växa som individ. Vi har ett brett kursutbud, stor musikverksamhet och samarbete med föreningar och grupper inom många olika ämnen. Deltagarna är i alla åldrar och med olika bakgrunder och intressen. Medborgarskolans främsta verksamhet är folkbildningsverksamheten.
Folkbildning är ett sätt att lära sig nya saker utanför vanliga skolor. Det sker på platser som bibliotek, folkhögskolor, studieförbund och genom föreläsningar. Målet är att ge alla i samhället en chans att lära sig nya kunskaper och utveckla nya tankesätt på ett demokratiskt och rättvist sätt.
Deltagaravgift: 2 200 kr
Materialavgift: 1 000 kr
Summa: 3 200 kr