Ort
Distans
Startdatum
13 Mar 2025
Tid
18:00-19:30
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
2 st
Ledare
Tommy Hallqvist
Nummer
58407
Pris
795 kr

Om arrangemanget

Vill du skapa en egen hemsida men vet inte var du ska börja? Då är denna kurs för dig!

Innehåll

Lär dig grunderna i hur man skapar en hemsida på ett enkelt och inspirerande sätt, få koll på de viktigaste verktygen och börja bygga din egen närvaro online.

Det här får du lära dig:

  • Hur du väljer rätt plattform: Utforska de bästa alternativen för att skapa en hemsida som passar dina behov.
  • Kostnader och underhåll: Få koll på vad det kostar att driva en hemsida och hur du underhåller den smidigt.
  • Copyright och bilder: Lär dig vad du behöver tänka på för att använda bilder och innehåll lagligt och korrekt.
  • Viktiga tips och tricks: Upptäck allt annat du behöver veta för att lyckas.

Självklart finns det gott om tid för frågor, så du kan få den hjälp du behöver direkt från vår kunniga kursledare.

Upplägg

  • Vi ses två torsdagkvällar klockan 18.00–19.30, den 13 mars och 20 mars via vår digitala plattform Learnify.
  • Du kommer att få ett mejl med inlogg till Learnify. Logga in i god tid innan kursstart för att se att allt fungerar.
  • Kursen utgår från en PC-miljö (Windows). Om du använder en Mac behöver du känna dig bekväm med att kursens innehåll främst är riktat mot PC-användare.
  • Undervisningen består av digitala föreläsningar på fasta tider.
  • Efter kursen kommer du ha grunderna för att påbörja din egen hemsida och känna dig trygg i att ta nästa steg.

Förkunskaper

Du behöver grundläggande datorvana för att få ut mycket av kursen. Är du helt ny med datorer - se vår hemsida för nybörjarkurser inom data. Det är bra om du vet redan innan ungefär vad det är för slags hemsida du behöver.

Kursledare

Tommy Hallqvist är en erfaren utbildare med en passion för att göra digital kunskap tillgänglig för alla. Sedan 2006 har han arbetat med datakurser och support inom folkbildningen, där han hjälpt tusentals deltagare att utveckla sina färdigheter. Med en bakgrund inom pedagogik från Lärarhögskolan i Stockholm och gedigen erfarenhet som Service Desk Analyst för Sandvik IT Services, kombinerar Tommy teknisk expertis med pedagogisk fingertoppskänsla.

Tommy är särskilt uppskattad för sina kurser i Excel och Officepaketet, där han både inspirerar och vägleder deltagarna genom praktiska och användarvänliga metoder. Han har även mångårig erfarenhet av att planera och genomföra digitala utbildningar på distans, något han framgångsrikt gör genom Medborgarskolan.

Oavsett om du är nybörjare eller vill fördjupa dina kunskaper, är Tommy den kunniga och engagerade utbildare som hjälper dig att nå dina mål.

Bra att veta

  • Vi reserverar oss för mindre ändringar i kursschema och kursinnehåll.
  • Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Delbetalning och rabatter

  • Visste du att du kan delbetala din kurs? Som privatperson får du delbetala tre gånger utan extra kostnad, vänligen ange önskemålet i meddelande-fältet vid bokning. Läs mer om delbetalning i våra allmänna villkor.
  • Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du rabatt när du handlar på Bokus och Akademibokhandeln. Läs mer om våra rabatter och förmåner.

Medborgarskolan och folkbildning

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som hjälper dig att växa som individ. Vi har ett brett kursutbud, stor musikverksamhet och samarbete med föreningar och grupper inom många olika ämnen. Deltagarna är i alla åldrar och med olika bakgrunder och intressen. Medborgarskolans främsta verksamhet är folkbildningsverksamheten.

Folkbildning är ett sätt att lära sig nya saker utanför vanliga skolor. Det sker på platser som bibliotek, folkhögskolor, studieförbund och genom föreläsningar. Målet är att ge alla i samhället en chans att lära sig nya kunskaper och utveckla nya tankesätt på ett demokratiskt och rättvist sätt.

Folkbildningens pedagogik handlar om att anpassa kurser och studiecirklar efter deltagarnas intressen och förutsättningar. Den är alltid frivillig och inte styrd av staten, men den har ändå varit viktig för Sveriges utbildnings- och kulturpolitik. Den handlar om att bredda kunskaper inom områden som inte bara rör yrken eller akademiska ämnen, utan också hjälper människor att förstå och orientera sig i samhället. Innehållet i folkbildning förändras över tid, beroende på vad människor behöver och vad som händer i samhället.

I dagens informationssamhälle hjälper folkbildningen oss att förstå och hantera all information som finns, se saker i ett större sammanhang och öka livskvaliteten. Det kan också bidra till större tolerans och förståelse för det som är främmande. En helhetssyn på livet och världen är en viktig del av folkbildningens idé.

Pris

Deltagaravgift: 795 kr

Summa: 795 kr

Vad vill du lära dig mer om?

Utforska ämnesområde