Ort
Stockholm
Startdatum
4 Mar 2025
Tid
18:00-20:15
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
3 st
Ledare
Frida Rydblom
Nummer
57291
Pris
580 kr

Om arrangemanget

Många av historiens kändast konstverk är just självporträtt och att lära sig avbilda sig själv är en bra introduktion till att sedan våga avbilda andra. Välkommen till en kurs där vi utforskar självporträttet med både teckning och måleri.

Innehåll

Vi tecknar av oss själva i spegel, en kurskamrat och ett medtaget fotografi. I början av varje kurstillfälle visar cirkelledaren ett tecknat porträtt gjort av en känd konstnär och berättar om det.  

Vi övar oss på ansiktets proportioner, skugga och ljus, bildkomposition, volym, mellanrumsformer, linjer och syftning. Vi provar att teckna med blyerts, kol och pastellkritor eller måla med pensel och färg. Kursen innehåller gemensamma övningar och individuell handledning. 

Datum är 4/3, 11/3 och 18/3.

Material

Kursmaterial ingår ej. Vi rekommenderar att du kommer med ett ritblock med tjockt papper som tål färg så som akvarellpapper. Därtill behöver du ta med de färger du vill arbeta med, dock ej oljefärger. Exempel på färger vi rekommenderar är akryl, akvarell eller gouache.  

För teckning rekommenderar vi blyertspennor, ritkol, sudd och en stompf.  

Visst material går att köpa billigt på plats. 

Vi har inte möjlighet att förvara alster mellan lektionerna. 

Ledare

Frida Rydholm har en lång konstnärlig utbildning med erfarenhet av både skulptur och måleri. HÄR kan du se mer av Fridas konstnärsskap.

Utvecklingsmöjligheter

För ett mer djupgående lärande inom färg, form och hantverk rekomenderar vi kurserna som hålls i våra lokaler på Hagagatan.

Bra att veta

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln:

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10% på Akademibokhandeln. Läs HÄR om hur du gör.

Ort

Assessorsgatan/Amplified Equally

Assessorsgatan 14, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 580 kr

Summa: 580 kr

Utforska ämnesområde