Qi Gong är en urgammal träningsform som förenar avslappning, naturlig andning och mjuka, flödande rörelser. Genom denna metod ("Gong") tillförs livskraft ("Qi") till både kropp och sinne, samtidigt som intention och fokus guidar varje övning.
Utvecklad av kinesiska mästare under tusentals år är Qi Gong lika enkel som kraftfull. Dess unika kombination av stillhet och rörelse främjar självläkning, stärker immunförsvaret och hjärnan, och ökar rörlighet och blodcirkulation. Samtidigt motverkar den åldrande och ger en djup känsla av välbefinnande.
Denna naturliga och lättillgängliga metod kan utföras var som helst och när som helst. Dess positiva effekter har bekräftats av svenska studier, bland annat vid Örebro Universitet, och Qi Gong används idag både inom friskvård och rehabilitering.
Ta chansen att upptäcka en träningsform som inte bara stärker kroppen utan också ger själen ro.
Göran Jakobsson är en erfaren instruktör i Qi Gong med en gedigen bakgrund i Biyunmetoden, där han har guidat deltagare till inre balans och välbefinnande sedan 1994. Med en fördjupad kunskap inom traditionell kinesisk medicin väver han samman uråldrig visdom med moderna insikter för att skapa en helhetsupplevelse som främjar både kropp och själ.
Du är välkommen som du är - du behöver inte ha tidigare erfarenhet av Qi Gong eller god kondition.
Yogamattor och filtar finns på plats att låna.
Vi har flera kurser inom kropp & hälsa - håll utkik på vår hemsida!
Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som hjälper dig att växa som individ. Vi har ett brett kursutbud, stor musikverksamhet och samarbete med föreningar och grupper inom många olika ämnen. Deltagarna är i alla åldrar och med olika bakgrunder och intressen. Medborgarskolans främsta verksamhet är folkbildningsverksamheten.
Folkbildning är ett sätt att lära sig nya saker utanför vanliga skolor. Det sker på platser som bibliotek, folkhögskolor, studieförbund och genom föreläsningar. Målet är att ge alla i samhället en chans att lära sig nya kunskaper och utveckla nya tankesätt på ett demokratiskt och rättvist sätt.
Folkbildningens pedagogik handlar om att anpassa kurser och studiecirklar efter deltagarnas intressen och förutsättningar. Den är alltid frivillig och inte styrd av staten, men den har ändå varit viktig för Sveriges utbildnings- och kulturpolitik. Den handlar om att bredda kunskaper inom områden som inte bara rör yrken eller akademiska ämnen, utan också hjälper människor att förstå och orientera sig i samhället. Innehållet i folkbildning förändras över tid, beroende på vad människor behöver och vad som händer i samhället.
I dagens informationssamhälle hjälper folkbildningen oss att förstå och hantera all information som finns, se saker i ett större sammanhang och öka livskvaliteten. Det kan också bidra till större tolerans och förståelse för det som är främmande. En helhetssyn på livet och världen är en viktig del av folkbildningens idé.
Deltagaravgift: 1 729 kr
Summa: 1 729 kr