
Från Broadway till Uppsala – Eva Karlsson om livet, skratt och lärandet
Eva Karlsson har alltid gått sin egen väg. Efter tre decennier utomlands är hon tillbaka i Uppsala – men långt ifrån färdig med att utforska livet. Från skådesp...
Sorg och förlust är bland det mest existentiellt smärtsamma vi kan drabbas av. Trots att sorg är en universell upplevelse är stödet till sorgdrabbade ofta bristfälligt, och många känner sig ensamma i sin process. Den här kursen är skapad för att ge dig en djupare förståelse för vad sorg innebär och hur den påverkar oss. Du får kunskap och verktyg för att inte bara bearbeta sorg utan också för att hjälpa andra att hitta vägen framåt.
Sorg är en naturlig och nödvändig del av livet, men det kan kännas överväldigande att möta dess olika uttryck och faser. Genom att förstå vad som händer inom oss – både känslomässigt och fysiskt – kan vi börja hitta en väg till läkning och nyorientering.
Under kursen kommer vi att utforska:
Låt den här kursen bli ditt första steg mot att förstå sorgens komplexitet och kraft. Tillsammans kan vi förvandla sorg till en möjlighet för läkning, lärande och utveckling.
Åsa-Helena Borkesand är beteendevetare, legitimerad psykoterapeut och legitimerad hälso- och sjukvårdskurator. Utöver beteendevetenskaplig och psykoterapeutisk utbildning är hon även utbildad inom medicin, kost och träning och har en holistisk syn på hälsa. Hon arbetar inom primärvården och driver även företaget Friskfaktorer STHLM, där hon erbjuder modern psykoterapi med ett helhetsperspektiv.
Utöver sitt arbete inom psykoterapi är Åsa-Helena även författare och föreläsare. Hon skriver både facklitteratur, skönlitteratur och lyrik. Nyligen färdigställde hon sin självbiografiska bok "Världens vackraste brott".
Kurskompendium ingår i kursavgiften
Du behöver inte ha några förkunskaper!
Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.
Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.
Deltagaravgift: 750 kr
Summa: 750 kr