Fantastiska, uppskattade funkisaktiviteter
Hos Medborgarskolan i Linköping är de så kallade “funkis-aktiviteterna” en stående punkt på programmet. Det är många aktiviteter som riktar sig till personer me...
Har du någonsin undrat varför samma konflikter uppstår gång på gång i dina nära relationer? Eller varför det ibland känns svårt att kommunicera och verkligen förstå din partner? Den här kursen ger dig insikter i hur anknytning och anknytningsmönster påverkar våra relationer, vår kommunikation och vårt samliv. Genom att förstå de mönster som styr oss – och lära dig bryta negativa cykler – kan du bygga starkare, mer harmoniska band.
Under kursen utforskar vi:
Oavsett om du vill förstå dig själv och din partner bättre, lösa konflikter mer konstruktivt eller fördjupa intimiteten i dina relationer, ger kursen dig nycklarna till tryggare och mer harmoniska band.
Välkommen till en kurs som kan förändra både dina relationer och ditt sätt att se på dig själv och andra!
Åsa-Helena Borkesand är beteendevetare, legitimerad psykoterapeut och legitimerad hälso- och sjukvårdskurator. Utöver beteendevetenskaplig och psykoterapeutisk utbildning är hon även utbildad inom medicin, kost och träning och har en holistisk syn på hälsa. Hon arbetar inom primärvården och driver även företaget Friskfaktorer STHLM, där hon erbjuder modern psykoterapi med ett helhetsperspektiv.
Utöver sitt arbete inom psykoterapi är Åsa-Helena även författare och föreläsare. Hon skriver både facklitteratur, skönlitteratur och lyrik. Nyligen färdigställde hon sin självbiografiska bok "Världens vackraste brott".
Kurskompendium ingår i kursavgiften
Du behöver inte ha några förkunskaper!
Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som hjälper dig att växa som individ. Vi har ett brett kursutbud, stor musikverksamhet och samarbete med föreningar och grupper inom många olika ämnen. Deltagarna är i alla åldrar och med olika bakgrunder och intressen. Medborgarskolans främsta verksamhet är folkbildningsverksamheten.
Folkbildning är ett sätt att lära sig nya saker utanför vanliga skolor. Det sker på platser som bibliotek, folkhögskolor, studieförbund och genom föreläsningar. Målet är att ge alla i samhället en chans att lära sig nya kunskaper och utveckla nya tankesätt på ett demokratiskt och rättvist sätt.
Folkbildningens pedagogik handlar om att anpassa kurser och studiecirklar efter deltagarnas intressen och förutsättningar. Den är alltid frivillig och inte styrd av staten, men den har ändå varit viktig för Sveriges utbildnings- och kulturpolitik. Den handlar om att bredda kunskaper inom områden som inte bara rör yrken eller akademiska ämnen, utan också hjälper människor att förstå och orientera sig i samhället. Innehållet i folkbildning förändras över tid, beroende på vad människor behöver och vad som händer i samhället.
I dagens informationssamhälle hjälper folkbildningen oss att förstå och hantera all information som finns, se saker i ett större sammanhang och öka livskvaliteten. Det kan också bidra till större tolerans och förståelse för det som är främmande. En helhetssyn på livet och världen är en viktig del av folkbildningens idé.
Deltagaravgift: 995 kr
Summa: 995 kr