I Python fortsättningskursen gör vi fördjupningar på materialet från grundkursen. Dessutom ingår begrepp som Objektorientering med tillhörande funktionalitet hanteras. Problemlösning är en stor del av fortsättningskursen. I kursen används rikligt med omfattande exempelkod som beskriver olika tillämpningsområden för Python.
Så fungerar distanskursen
Kursen omfattar sex kursdelar och bedrivs som en heldistanskurs via en enkel plattform (DropBox) under åtta veckor. Du kan hämta kursmaterial i form av ljud/bild, skriven text, exempelkod och övningsuppgifter. Du kan ha personlig kontakt med kursledaren och du kan ha kontakt med de andra kursdeltagarna. Du har möjlighet att lämna in arbetsuppgifter och få koden bedömd. Under två timmar per vecka finns kursledaren tillgänglig via Skype för enskilda diskussioner eller för hela gruppens diskussioner. Beroende på intresse och ambitionsnivå bör du lägga mellan tre och fyra timmar per vecka på kursen. En studietimme är 45 minuter. Eftersom det är en distanskurs kan du jobba i din egen takt och på tider som passar dig.
För vem?
Du behöver ha gått kursen Programmering i Python grund eller ha motsvariga kunskaper.
Material
Det räcker med en relativt okomplicerad dator med operativsystem som ex. Windows 10/11. Alla program som används är gratis. Mer information om programmen ges under kursen.
Anmälan
OBS! Ta del av köpevillkoren innan du anmäler dig. När kursen fått tillräckligt med anmälningar får du en kallelse med faktura via posten eller e-post. Där anges definitiv startdag, plats, tidpunkt och ibland även information om portkod med mera.
Ledare
Kursledaren har lång erfarenhet av både system- och applikationsprogrammering och behärskar mer än fem olika programspråk. Kursledaren har arbetat med datateknisk utbildning under många år och har också jobbat som professionell programmerare med programmeringsutbildning och programmering både inom och utanför Sverige. Våra ledare har relevanta ämneskunskaper och erfarenhet av att leda studiecirkel. Ledaren genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Genom ett utbildningsprogram ges våra ledare möjlighet till såväl personlig som pedagogisk utveckling, en viktig del av Medborgarskolans kvalitetsarbete.
Rabatt
Alla som går en kurs hos oss får rabatt på böcker. Läs mer om hur du gör: https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/formaner/
Bra att veta
Eventuell rabattorsak anges vid anmälan. Intyg krävs. Man kan dela upp betalningen på upp till tre månader, meddela i så fall detta vid din anmälan.
Viktigt
Ange alltid aktuell e-postadress vid anmälan. Viktigt då kontakten med ledaren sker främst genom mail.
Detta är folkbildning
Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar, på distans eller semidistans. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Varje individ har inflytande i gruppen. Inom folkbildningen kan den enskilde deltagaren påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.
Deltagaravgift: 1 795 kr
Summa: 1 795 kr