
“Folk vill ha allmän svampkunskap”
Nu är svampsäsongen i full gång, eftersom de allra flesta svampar kommer under sensommaren och hösten. Men svamp som sådan är egentligen inte bara det vi ser...
Följ med på en kurs som berör både teori om vilken roll svampar spelar i naturen för så skilda saker som klimat och mat inklusive exkursion i stadsnära skog med både mat -och skadesvampar på schemat.
OBS! Datum för kursen kan komma att ändras beroende på hur svampsäsongen är. Är det dåligt med svamp i skogarna skjuter vi på starten en aning så att du ska få dom bästa förutsättningarna.
Ingen förkunskap krävs för att delta på denna kurs.
Janne Svensson är en erfaren svampplockare, jägare och kursledare.
Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.
Kursledaren kommer att prata om svamplitteratur under er första träff. Det finns också en app som heter Svampguiden som är användbar. Den kostar ca 149kr/år.
Till de praktiska lektionerna ta gärna med fika och matsäck och oömma kläder anpassade efter väder. Ha på dig bra och bekväma skor eller stövlar samt myggmedel.
Skatteverket godkänner att du använder ditt friskvårdsbidrag (som de flesta får av sin arbetsgivare) till att gå denna kurs. Gå en eller flera kurser, beroende på hur stort ditt bidrag är. Kontakta oss via hej.mitt@medborgarskolan.se så hjälper vi dig.
Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.
Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.
Deltagaravgift: 750 kr
Summa: 750 kr