På denna kurs kommer vi gå igenom allt som behövs för att du ska kunna paddla kanadensare, den klassiska kanoten med plats för 2-3 personer plus packning, på lugna vatten. På två kvällsträffar ger vi oss ut för att paddla, där fokus ligger på olika övningar. Vi följer Svenska Kanotförbundets riktlinjer och efter avslutad kurs kommer du få ett ”Gult paddelpass” som intyg på att du gått kursen.
På första träffen kommer vi att lära oss:
På andra träffen lär vi oss:
Kursen bygger på praktisk kunskap, och deltagarna kommer att själva få omsätta allt de lär sig i färdigheter under kursdagen, under handledning av kursledaren.
Vi kommer göra en fikapaus under varje kurstillfälle - ta med egen fika eller middag som inte behöver tillagas.
Micke Hanås är en entusiastisk friluftspedagog som brinner för att lära ut kunskap på riktigt – inte bara förmedla något som står i en bok. Du kan räkna med att allt du lär dig har en praktisk funktion, och förhoppningsvis kan han smitta dig med glädjen i att ha kunskaper som sitter i händerna!
Med en bakgrund som kajakinstruktör på Stockholms Guidebyrå, ledare för nyanlända ungdomar i projektet Äventyrsgruppen och utbildad fjällguide på Malungs folkhögskola har han lång erfarenhet av att leda grupper i i naturen och undervisa i utomhusfärdigheter.
Jana Eriksson är en erfaren och nyfiken natur- och överlevnadsexpert med många års expertis. Efter många år som fotograf och formgivare bytte hon bana i livet och jobbar nu huvudsakligen ute i naturen med att lära ut och inspirera.
Hon är speciellt intresserad av ätliga växter, fåglar, olika ekosystem och matlagning över eld.
Som utbildad fjäll och vildmarskguide, ledare för grupper med nyanlända ungdomar och lärare på Naturlivskursen på Munka Folkhögskola är hon van att jobba med grupper ute i naturen. Hon är pedagogisk i sitt sätt att lära ut och gillar att inspirera till att våga mer och utforska vidare.
Kursen riktar sig till alla som är intresserade! Inga förkunskaper behövs.
Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.
Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.
Deltagaravgift: 1 995 kr
Summa: 1 995 kr