Fullbokad. Anmäl dig som reserv!
Har du någonsin undrat hur det känns att stå ansikte mot ansikte med naturens utmaningar och klara dig med bara det du har runt dig?
På vår överlevnadskurs får du chansen att låta kreativiteten flöda och lära dig överlevnadens ädla konst – allt i den vilda, vackra skogen under ledning av en erfaren vildmarksexpert.
Under en spännande heldag får du utforska naturens möjligheter och lära dig:
Det här är mer än en kurs – det är en resa där du får utmana dina gränser, väcka din kreativitet och känna en djupare koppling till naturen. Tillsammans med de andra deltagarna får du chansen att samarbeta, utbyta kunskaper och samtidigt upptäcka nya styrkor hos dig själv.
Oavsett om du är en friluftsentusiast, äventyrssökare eller helt ny på området är denna kurs en unik möjlighet att samla kunskap som du kan ha med dig resten av livet.
Ta chansen att lämna vardagen bakom dig och bli ett med naturen. Vildmarken väntar – är du redo?
Inga förkunskaper behövs. Kursen riktar sig till alla som är intresserade!
Ingår i priset.
Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.
Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som hjälper dig att växa som individ. Vi har ett brett kursutbud, stor musikverksamhet och samarbete med föreningar och grupper inom många olika ämnen. Deltagarna är i alla åldrar och med olika bakgrunder och intressen. Medborgarskolans främsta verksamhet är folkbildningsverksamheten.
Folkbildning är ett sätt att lära sig nya saker utanför vanliga skolor. Det sker på platser som bibliotek, folkhögskolor, studieförbund och genom föreläsningar. Målet är att ge alla i samhället en chans att lära sig nya kunskaper och utveckla nya tankesätt på ett demokratiskt och rättvist sätt.
Folkbildningens pedagogik handlar om att anpassa kurser och studiecirklar efter deltagarnas intressen och förutsättningar. Den är alltid frivillig och inte styrd av staten, men den har ändå varit viktig för Sveriges utbildnings- och kulturpolitik. Den handlar om att bredda kunskaper inom områden som inte bara rör yrken eller akademiska ämnen, utan också hjälper människor att förstå och orientera sig i samhället. Innehållet i folkbildning förändras över tid, beroende på vad människor behöver och vad som händer i samhället.
I dagens informationssamhälle hjälper folkbildningen oss att förstå och hantera all information som finns, se saker i ett större sammanhang och öka livskvaliteten. Det kan också bidra till större tolerans och förståelse för det som är främmande. En helhetssyn på livet och världen är en viktig del av folkbildningens idé.
Deltagaravgift: 1 750 kr
Summa: 1 750 kr