Ort
Umeå
Startdatum
9 Okt 2024
Tid
11:00-16:00
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
4 st
Ledare
Helena Bylund
Nummer
57116
Pris
650 kr

Om arrangemanget

Välkommen till Öppen ateljé med bredd, en möjlighet att gå på djupet med ditt Måleri med bredd .

Upplägg

Denna kurs är en fristående fortsättning på det som tidigare kallats för måleri med bredd. Under den här kursen kommer du ha möjlighet att fördjupa dig i, eller om du är ny, prova några av de material som vi gått igenom under tidigare kurser. Det kommer att finnas förslag på uppgifter som du kan ägna dig åt när du behöver ideer. Kursen bygger på studiecirkeln som form för att växa och utvecklas inom måleriet. Gruppen har stor möjlighet att påverka upplägget. Jag som är kursansvarig har som mål att alltid ha en gemensam uppvärmningsövning för att samlas och ställa in rätt fokus innan vi släpper lös kreativiteten.

Material

Det material som ingår i avgiften är vattenbaserad olja, akryl, akvarell, torrpastell, kol, tusch, poscapennor, färgpennor och tuschpennor. Som underlag använder vi främst 300g akvarell papper av enkel kvalitet som kan användas till alla material, men vi har även annat papper. Samt olika trycktekniker i samråd med läraren. Pannåer finns att köpa på plats. 

Förkunskapskrav

Alla som vill ägna sig åt måleri och bildskapande är välkomna till denna kurs. Ju mer bredd desto bättre. Du får alla praktiska verktyg för ditt skapande, inklusive sammanhanget och gemenskapen med andra, men du behöver själv välja vad du vill ägna dig åt.  

Bra att veta

Vi håller till i vår atelje på Slöjdgatan 2, med utsikt över Broparken. Vi har fikarum med kylskåp och mikrovågsugn för dig som vill ta med dig lunchlåda. Vi har förkläden att låna ut men rekommenderar att du klär dig i oömma kläder. Vi bjuder på kaffe och te. 

Har du frågor? 

Hör av dig till helena.bylund@medborgarskolan.se

 

Ort

Medborgarskolan Umeå

Slöjdgatan 2, 1 tr, Umeå

Visa på karta

Utforska ämnesområde