Ort
Stockholm
Startdatum
5 Maj 2025
Tid
18:00-20:15
Antal tillfällen
3 st
Ledare
Frida Rydblom
Nummer
57294
Pris
580 kr

Om arrangemanget

Naturen har alltid varit en inspirationskälla för konstnärer inom alla fält. Välkommen att möta våren tillsammans med oss i en kurs där vi med hjälp av penna och pensel tar lära av naturens former och färger!

Innehåll

Kursen är förlagd både inomhus och utomhus. Är det vackert väder ses vi i en närliggande park och är vädret dåligt plockar vi in material till lektionssalen. 

Vi övar oss på bildkomposition, proportioner, skugga och ljus, volym, mellanrumsformer, linjer och syftning. Vi provar att teckna med blyerts och kol och måla med akryl, akvarell, gouache eller liknande färger.  Kursen innehåller gemensamma övningar och individuell handledning. 

Ingen tidigare erfarenhet behövs. 

Datum är 5/5, 12/5 och 19/5.

Material

Kursmaterial ingår ej. Vi rekommenderar att du kommer med ett ritblock med tjockt papper som tål färg så som akvarellpapper. Därtill behöver du ta med de färger du vill arbeta med, dock ej oljefärger. Exempel på färger vi rekommenderar är akryl, akvarell eller gouache.  

För teckning rekommenderar vi blyertspennor, ritkol, sudd och en stompf.  

Visst material går att köpa billigt på plats. 

Vi har inte möjlighet att förvara alster mellan lektionerna. 

Ledare

Frida Rydholm har en lång konstnärlig utbildning med erfarenhet av både skulptur och måleri. HÄR kan du se mer av Fridas konstnärsskap.

Utvecklingsmöjligheter

För ett mer djupgående lärande inom färg, form och hantverk rekomenderar vi kurserna som hålls i våra lokaler på Hagagatan.

Bra att veta

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln:

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10% på Akademibokhandeln. Läs HÄR om hur du gör.

Ort

Assessorsgatan/Amplified Equally

Assessorsgatan 14, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 580 kr

Summa: 580 kr

Utforska ämnesområde