Ort
Karlstad
Startdatum
20 Sep 2024
Tid
08:00-16:00
Dagar
Fre-Sön
Antal tillfällen
3 st
Ledare
Georg Wickberg
Nummer
81381
Pris
6 500 kr

Om arrangemanget

Vill du snabbt och smidigt lära dig hantera en motorsåg på tryggt och säkert sätt? Efter bara tre dagar tar du motorsågskörkort, samt får med dig värdefull kunskap om säkert skogsbruk för resten av livet med vår intensivkurs i samarbete med Säker Skog. Vi bjuder på lunch alla dagar.

Investera i din säkerhet och kompetens! Att förstå lagar och regler vid skogsarbete kan vara utmanande, särskilt för nybörjare, men tillsammans med våra erfarna och kunniga kursledare kommer du genom både teori och praktiska övningar få all kunskap du behöver för att ta ditt motorsågskörkort på bara tre dagar. Vi samarbetar med Säker Skog och utbildningen utgår från Säker Skogs riktlinjer. 

 

Innehåll

I kursen ingår det du behöver för att kunna ta motorsågskörkort nivå A och B, vilket innefattar:

  • Teori för nivå A och B.
  • Praktik i skogen för nivå A och B.
  • Proven innefattar teoridel för nivå A och B samt praktiska prov för nivå A och B.

När du har klarat din examination får du ditt motorsågskörkort. Körkortet intygar att innehavaren har kunskaper enligt Säker Skogs riktlinjer och kvalitetsnormer för respektive körkortsnivå. Pris för examinationen ingår inte i deltagaravgiften, utan tillkommer med ca 450 kr.

 

Upplägg

  • Teori och praktik delas upp på tre tillfällen.
  • Kursen bygger på att du läser det material du får av oss i PDF-form i förväg och kommer förberedd att utföra teoretisk examination utifrån kursmaterialen tillfället sker i Medborgarskolans kurslokaler i Karlstad för teori. Andra och tredje dagen är ni utomhus för praktisk övning. Övningsplatsernas läge varierar och förmedlas av kursledaren vid första tillfället.
  • Under dessa tre dagar kommer vi bjuda på enklare lunch och kaffe. Vänligen meddela oss om ni har önskemål om specialkost eller allergier.

 

Kurstillfällen:

1. Fredag den 20 September kl. 08:00-16:00 
2. Lördag den 21 September kl. 08.00-16.00 
3. Söndag den 22 September kl. 08.00-16.00 



Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs för att gå kursen.

 


Kursledare

Ledare för kursen är Georg Wickberg. Georg har arbetat med skogsbruk i snart 40 år och har lång erfarenhet av eget företagande med egen skog, manuell avverkning med motorsåg, skottning och skördesavverkning. Dessutom var han svensk mästare i skog 2002 och 2011. 
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

 

Kursmaterial

Kursmaterial får du av oss skickat som PDF före kursstart, och det ska läsas igenom innan du kommer första tillfället.
Ta med personlig skyddsutrustning så som hjälm, sågskyddsbyxor, sågskyddsstövlar, EN471-klassad signalväst, handskar och jacka, motorsåg, bensin och olja till de kurstillfällen som är i skogen. Begränsat material finns att låna på plats, kontakta kursledaren i förväg.

 

Rabatter och förmåner

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan har du en del förmåner du kan använda, exempelvis 6 procent rabatt hos Bokus och 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln. Läs mer under förmåner

 

Tips på vidareutveckling

Motorsågskörkort AB ger dig stabila grundkunskaper och är en förutsättning för att gå kursen Motorsågskörkort C, där du utökar dina kompetenser och behörigheter. Utöver våra motorsågskurser erbjuder vi även intensivkurser för röjsågskörkort som ger dig kunskaper och behörighet för skogsröjning. Röjsågskörkort är en bra investering, inte bara för säker röjsågning, utan även för att lära sig mer om hur röjning kan ge bättre förutsättningar för en välmående skog.  

Om du tycker om att vistas i skogen bland djur och natur kanske du är intresserad av att ta jägarexamen hos oss eller gå en svampkurs. Hela vårt kursutbud hittar du på www.medborgarskolan.se

 

Bra att veta

  • Tänk på att ni kommer vara utomhus för de praktiska övningarna. Välj kläder efter väder, samt bekväma och tåliga kläder som lämpar sig i skogsmiljö.
  • Om du vill boka utbildning för en grupp på minst 3 personer, men inte hittar ett passande kurstillfälle är du välkommen att kontakta oss så vi kan hjälpa dig hitta ett tillfälle som passar.
  • Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under kursen samt till och från kursen. Försäkringen omfattar ej egendom eller djur. Läs mer under olycksfallsförsäkring.
  • Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart. Ha därför i åtanke vid eventuell hotellbokning att boka med avbokningsskydd.
  • Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Läs mer under allmänna villkor.

 

Ort

Medborgarskolan Karlstad Fanfaren

Gustaf Anders Gata 7B, Karlstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 6 500 kr

Summa: 6 500 kr

Utforska ämnesområde