Lär dig göra om sommarens loppisfyndade möbler
Sommartid = tid för att fynda på loppisar runt om i hela landet! Förutom att loppisshopping är en hållbar och mer miljövänlig shoppingupplevelse, kan du hitta u...
Fullbokad. Anmäl dig som reserv!
Välkommen till en unik kurs i möbelsnickeri! På Hesta snickeri i Vänge utanför Uppsala finns toppmoderna maskiner och alla förutsättningar för att lära sig grunderna i klassiskt möbelsnickeri. Kursen blandar teori och praktik och innehåller bland annat:
· Maskinutbildning
· Träkunskap
· Design
Vi går igenom teori och teknik och tillverkar varsin pall från grunden. Detta är en klassisk möbel att börja med i en möbelsnickarutbildning eftersom man då berör alla olika tekniker. Kostnad för material till pallen (650 kr) tillkommer utöver kursavgiften. Genom att tillverka en pall får du de kunskaper du behöver för att kunna skapa ett eget projekt.
Kursen går en gång i veckan i tio veckor (kl. 18-21). Kursen hålls på Hesta snickeri i Vänge (ca. 20 min bilfärd från Uppsala). För mer information om Hesta snickeri, se deras hemsida: https://www.hestasnickeri.se/.
Inga förkunskaper krävs.
Kursledare är Martin Löfgren, ägare av Hesta snickeri AB. Martin brinner för det klassiska möbelsnickeriet och delar gärna med sig av sina kunskaper för att fler ska kunna ta del av hantverket.
Kursmaterial för pallen tillkommer utöver kursavgiften och kostar 650 kr.
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart. Vill du delbetala kursen? Här kan du läsa mer om hur du gör för att delbetala: Köpvillkor/ allmänna villkor för kurs hos Medborgarskolan | Medborgarskolan
Alla kursstarter är preliminära. Kursen hålls på Hesta snickeri i Vänge. Dit tar man sig enklast med bil eller buss nummer 109 från Uppsala. Goda parkeringsmöjligheter finns direkt utanför kurslokalen. Är ni fler som åker bil från Uppsala? Samåk gärna för att minska utsläppen och ta hand om vår miljö.
Medborgarskolan Uppsala är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.
Deltagaravgift: 7 450 kr
Materialavgift: 650 kr
Summa: 8 100 kr