Ort
Karlstad
Startdatum
19 Okt 2024
Tid
10:00-12:15
Dag
Lördag
Antal tillfällen
1 st
Nummer
84224
Pris
250 kr

Om arrangemanget

Lever du ditt liv på autopilot, dvs du gör saker utan att vara närvarande? Känner du att du lever i din morgondag innan den ens har börjat. Har du svårt att släppa saker som hänt i ditt förflutna. Mindfulness, medveten närvaro kan kanske hjälpa dig att stanna upp, ge dig lite tankero och leva livet fullt ut så att det

Innehåll

Mindfulness, medveten närvaro är ett bärande begrepp i olika österländska traditioner som t ex hinduism, buddhism och yoga för att minska lidandet för sig själv men även för andra.

Mindfulness är läran om att vara medvetet närvarande. Du får strategier för hur du kan hantera stress, oro, förändrad livssituation, grubblande om vad som har hänt och om det som kanske kommer att hända, på ett bättre sätt.
Du lär dig att bli mer fokuserad på det du kan kontrollera och du förbättrar på så sätt din förmåga att uppleva och njuta av livet mer.

Upplägg

Under detta prova på-tillfälle får du en försmak av höstens kurs samt en större förståelse för vid mindfulness är och hur du skall kunna använda dig av det i din vardag.

Under detta prova på tillfälle kommer vår ledare Carl att berätta mer om mindulless; både historia och syfte. Du kommer också få prova på olika avslappningsövnngar och meditation.

Kursledare

Carl Rentrop, sedan 2020 utbildad mindfulness coach genom Mindfulnesscenter och Ola Schenström. Han har praktiserat mindfulness i 13 år och har gjort både långa och korta retreats i Thailand. 2017 blev han förordnad buddhist munk vid Watsanghabarame i Eslöv. 
Han har genomfört längre och kortare utbildningar i mindfulness både för fackliga organisationer samt Karlstad kommun.

För Carl innebär mindfulness ett förhållningssätt till livet och allt som livet för med sig i form av glädje, sorg och svårigheter. Vi har tyvärr en tendens att ibland ta livet med en klackspark när allt är bra. Likväl har vi svårt att förstå att sorg och depression inte behöver vara för alltid. Våra tankar och känslor är väldigt flyktiga.

Förkunskaper

Ingen förkunskap behövs för att vara med på mindfulness. Kom precis så som du är.

Bra att veta

Ha gärna på dig ledig klädsel. Ta gärna med en långärmad tröja som kan vara skön att ta på sig vid avslappning. 

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.  

Ort

Medborgarskolan Herrhagen

Vasagatan 8, Karlstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 250 kr

Summa: 250 kr

Utforska ämnesområde