Ort
Karlstad
Startdatum
19 Sep 2024
Tid
17:00-18:30
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
5 st
Ledare
Olga Karlsson
Nummer
82115
Pris
1 700 kr

Om arrangemanget

Upptäck olika målartekniker och konstmaterial tillsammans med ditt barn! Ett fantastiskt tillfälle att testa på en kreativ aktivitet i målning och konst där både du och ditt barn kan delta och utvecklas tillsammans. Ni får själva välja om ni vill arbeta tillsammans med gemensamma projekt eller var och en för sig.

Välkomna på en rolig aktivitet där du och ditt barn får testa er kreativitet i form av målning och bild. Kursen ger möjlighet för barnet och dig som vuxen (förälder, mor- eller farförälder eller annan vuxen närstående) att hitta ett gemensamt intresse och utvecklas tillsammans. Här kommer ni att lära er måla med olika färger, material och tekniker och fördjupa era kunskaper om konstens uttrycksformer.


Innehåll

Under kursens gång kommer ni under handledning från vår fantastiska kursledare bland annat:

  • Fördjupa era kunskaper om konstens uttrycksformer
  • Främja estetisk utveckling
  • Inspirera till kreativt skapande
  • Skapa saker tillsammans

OBS! 
Anmäl ENDAST den vuxna, men uppge barnets fullständiga namn och personnummer i notering/meddelande. Detta krävs bland annat av försäkringsskäl. 
Priset avser en vuxen och ett barn upp till 10 år. Vill du ha fler barn med på kursen kontakta hej.mitt@medborgarskolan.se eller ring 054-102140. För deltagande av ytterligare ett barn så tillkommer 500 kr. 

 

Upplägg

Vi träffas en gång i veckan i fem veckor, samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle.

 

Förkunskaper

Inga förkunskaper behövs.

 

Kursledare

Kilskonstnären Olga Karlsson är en mycket uppskattad kursledare med många års erfarenhet av att hålla kurser i måleri i olika medier som akvarell, olja och akryl.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.


Kursmaterial

Det finns material att låna på plats vid första tillfället. Ledaren går också igenom vad man behöver införskaffa till kommande tillfällen. Har man eget material hemma så är det bra att ta med redan till första tillfället. 

 

Rabatter och förmåner

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan har du en del förmåner du kan använda, exempelvis 6 procent rabatt hos Bokus och 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln. Läs mer under förmåner.

 

Tips på vidareutveckling

Om du uppskattar upplägget där du har möjlighet att gå kurs med ditt barn erbjuder vi även keramikkurser för barn + vuxen

Medborgarskolan har stort utbud av övriga kurser inom ateljé och hantverk, läs mer på www.medborgarskolan.se eller kontakta oss så hjälper vi dig att hitta något som passar.

 

Välkommen till oss

Kursen hålls i Medborgarskolans ateljé på Herrhagen i ett konst- och galleritätt område, på Vasagatan 8 i Karlstad. Ateljén erbjuder bra ljus och trivsamhet, kyl och mikro finns i lokalen. 

 

Bra att veta

  • Tänk på att ni är i en konstateljé - ta med lämpliga skor och egna oömma arbetskläder eller förkläde.
  • Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under kursen samt till och från kursen. Försäkringen omfattar ej egendom. Läs mer under olycksfallsförsäkring.
  • Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.
  • Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Läs mer under allmänna villkor.

Ort

Medborgarskolan Herrhagen

Vasagatan 8, Karlstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 700 kr

Summa: 1 700 kr

Utforska ämnesområde