Ort
Karlstad
Startdatum
4 Nov 2024
Tid
17:00-18:30
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
5 st
Nummer
82131
Pris
1 350 kr

Om arrangemanget

Häng med på en rolig och fantasifull kurs fylld med inspiration och kreativitet! Här är alla i ålder 8-12 år välkomna och du behöver inte vara rädd för att prova nya saker. Tillsammans med vår trygga och erfarna kursledare, likasinnade kamrater och massor med skaparglädje målar vi i både olja, akryl och akvarell.

I den här konstkursen för barn kommer vi att testa på olika målarmedier och tekniker där vi upptäcker glädjen i att skapa och låter oss inspireras av varandra. Oavsett om man tycker om att rita och måla hemma eller vill testa på det på riktigt för första gången är alla välkomna och målet är att hitta ett roligt och kreativt intresse, samt träffa nya vänner med samma intressen. 


Innehåll

Det här är en nybörjarkurs i målning där fokus bland annat ligger på:

  • Praktiska övningar
  • Grunderna i måleri
  • Penselteknik

 

Upplägg

Vi träffas en gång i veckan i fem veckor, samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle.

 

Förkunskaper

Inga förkunskaper behövs.

 

Kursledare

Suzanna Asp är en mycket erfaren konstnär med god pedagogik som tidigare lett sommarkolloverksamhet i ateljé hos oss på Medborgarskolan.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

 

Kursmaterial

Det finns material att låna på plats vid första tillfället. Ledaren går också igenom vad man behöver införskaffa till kommande tillfällen. Har man eget material hemma så går det bra att ta med redan till första tillfället. 

 

Rabatter och förmåner

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan har du en del förmåner du kan använda, exempelvis 6 procent rabatt hos Bokus och 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln. Läs mer under förmåner.

 

Tips på vidareutveckling

Vi är glada över att introducera fler kurser inom ateljé och hantverk för barn och unga på Medborgarskolan. Just nu erbjuder vi även kurser där en vuxen kan delta tillsammans med sitt barn i både ateljé och i keramik.

Medborgarskolan har stort utbud av övriga kurser inom ateljé och hantverk, läs mer på www.medborgarskolan.se eller kontakta oss så hjälper vi dig att hitta något som passar.

 

Välkommen till oss

Kursen hålls i Medborgarskolans ateljé på Herrhagen i ett konst- och galleritätt område, på Vasagatan 8 i Karlstad. Ateljén erbjuder bra ljus och trivsamhet, kyl och mikro finns i lokalen. 

 

Bra att veta

  • Tänk på att ni är i en konstateljé - ta med lämpliga skor och egna oömma arbetskläder eller förkläde.
  • Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under kursen samt till och från kursen. Försäkringen omfattar ej egendom. Läs mer under olycksfallsförsäkring.
  • Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.
  • Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Läs mer under allmänna villkor.

Ort

Medborgarskolan Herrhagen

Vasagatan 8, Karlstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 350 kr

Summa: 1 350 kr

Utforska ämnesområde