Ort
Stockholm
Startdatum
28 Okt 2024
Tid
14:00-16:15
Dagar
Mån-Ons
Antal tillfällen
3 st
Nummer
57108
Pris
750 kr

Om arrangemanget

Är du mellan 15-25 år och vill lära dig koda med fokus på konstnärligt skapande och kreativitet? Gör du konst, musik, fotar, skriver eller kanske syr kläder och vill ha ett eget hörn av internet där du kan visa vad du gör? Då är detta en perfekt kurs för dig!

Idag använder många sig av redan etablerade plattformar på internet, som Instagram och Tiktok till exempel, för att marknadsföra sig och det man gör. Dessa plattformar är förvisso användbara, men begränsar också vad vi kan visa och hur. Genom att ta kontroll över koden kan du skapa något som ser ut och fungerar precis som du vill.

Innehåll

Under kursen kommer du att bekanta dig med kodspråken html och css. Vi kommer tillsammans installera programmet Visual Studio Code (gratis) som gör det smidigare att skriva. Du kommer att få individuell handledning att skapa en hemsida efter dina specifika behov. Vi hjälps åt med och inspireras av varandras projekt. Du kommer få hjälp att ladda upp din hemsida på nätet och få den att dyka upp på google. Sist kommer vi att ha en “vernissage” där vi tittar på varandras projekt.

I slutet av kursen kommer du ha din egen hemsida med en länk som du kan dela med vem du vill, och resurser för att fortsätta experimentera med kod.

Upplägg

Det här är en höstlovskurs. Vi träffas måndag 28/10, tisdag 29/10 och onsdag 30/10 klockan 14:00-16:15.

Utbildningen hålls på Kulturama, Virkesvägen 21. 

Kursledare

Einar Zotterman är en grafisk formgivare och webbdesigner utbildad på Konstfack och Gerrit Rietveld Academie, som brinner för poesi, net-art, och breakbeats.

Kursmaterial

Datorer finns på plats, men du får gärna ta med en egen dator som du är bekväm med.

Förkunskaper

Du behöver inte ha några förkunskaper!

Bra att veta

Ta gärna med 3-6 bilder, texter eller ljudfiler du vill ha med på din hemsida.

Du kommer att få en kallelse innan kursstart.

Ort

Kulturama Hammarby Sjöstad

Virkesvägen 21, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 750 kr

Summa: 750 kr

Relaterade artiklar

Utforska ämnesområde