Få platser kvar
På denna kurs lär du känna de rika smakerna, de färgglada rätterna och den kulturella betydelsen av koreansk kulinarisk konst. Vi bekantar oss med koreanska råvaror, tillagningsmetoder och serveringstekniker, med målet att du skall kunna laga koreanskt i ditt eget kök.
Koreansk mat kännetecknas av harmoniska smaker och en betoning på balans och hälsa. Bland matlagningsteknikerna finns grillning, kokning, wokning och stuvning. I koreansk mat finns fermenterade ingredienser som kimchi, sojabönspasta och röd paprikapasta, något som inte bara ger unika smaker utan också många hälsofördelar.
På varje kurstillfälle tillreder vi en traditionell koreansk måltid, med till exempel Bulgogi (marinerat och grillat kött), Kimchi-jjigae (stuvning med kimchi) eller Doenjang-jjigae.
Gimbap, Kimchi Bokkeumbap, Bibimbap, Sundubu-Jjigae, Bindaetteok, Mandu, Tteokbokki, Dakkochi är andra rätter på koreanska matbord. Nudelrätter är vanliga - Japchae, Bibim-myeon, Janchi-guksu, Bokum-myun för att nämna några. Har du någon särskild koreansk favoriträtt så finns det möjlighet att tillsammans i gruppen planera in den.
Om kursen
Kursledaren presenterar dagens meny och alla deltar praktiskt i matlagningen efter kursledarens instruktioner. Vi smakar av allt vi lagar, och hjälps åt med dukning etcetera både före och efter den gemensamma måltiden. Kursledaren berättar också om rätternas ursprung och olika måltidstraditioner.
Matlagningsgruppen är begränsad till max 7 deltagare.
Kursen hålls huvudsakligen på engelska, men det går bra att ställa frågor på svenska.
För vem
Inga förkunskaper krävs. Kursen är lämplig från ca 15 års ålder.
Kursmaterial och tillkommande kostnader
Kostnad för matvaror ingår avgiften, inga tillkommande kostnader.
Recept delas ut på plats.
Bra att veta
Köksförkläden finns att låna.
Kursledaren instruerar på engelska. The course leader's instructions will mainly be in English.
Obs att denna kurs har oregelbundet schema, en veckas uppehåll efter första kurstillfället. Kursdatum 21 nov, 5 och 12 dec.
Ev födointolerans/allergi meddelas - OBS! - senast en (1) vecka före kursstart, skriv en notering i med din anmälan. Kursledaren försöker förbereda alternativ men vi lovar inte fullt ut anpassad meny. Är du osäker så kontakta oss i god tid för att rådgöra.
Kursledare
Jenny Lee. Jenny kommer från Korea, är verksam inom restaurang- och besöksnäring och är HACCP-certifierad för svensk livsmedelshantering. Jenny brinner för den genuint koreanska maten och vill gärna dela med sig av sin kunskap om den. Jenny håller på att lära sig svenska, men undervisar hos oss helst på engelska.
Våra kursledare har relevanta kunskaper och genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs, anpassad för vuxenutbildning. Genom ett utbildningsprogram ges våra ledare möjlighet till såväl personlig som pedagogisk utveckling, en viktig del av Medborgarskolans kvalitetsarbete.
Anmälan
OBS! Ta del av köpvillkoren innan du anmäler dig - anmälan är bindande. Välj gärna "Medborgarskolan faktura" som betalningsalternativ.
Bokningsbekräftelsen som du får direkt efter anmälan betyder att din anmälan har tagits emot, men det startdatum som anges där är preliminärt tills kursen blivit startklar.
Kallelse/Faktura kommer per mail med definitivt datum, plats, tidpunkt och annan viktig information som portkod med mera.
Invänta alltid kallelse innan du går till kurslokalen!
Deltagaravgift: 1 495 kr
Summa: 1 495 kr