Ort
Karlstad
Startdatum
23 Sep 2024
Tid
18:45-21:00
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
5 st
Nummer
82128
Pris
1 700 kr

Om arrangemanget

Är du nyfiken på konst? Vill du lära dig att måla och teckna? Då kan det här vara den perfekta kursen för dig! Här får du prova på olika tekniker, såsom akryl, akvarell och olja. Men framför allt kan du få en grundläggande kunskap i hur man bygger upp en bild.

Välkommen på en kurs med konstnär Johan Svensson där du får lära dig konstens grunder och prova på olika tekniker inom måleri och teckning!

 

Innehåll

Kursledaren kommer att gå igenom olika hjälpverktyg såsom mellanrumsformer, perspektiv, färglära och komposition. Men även en del materiallära så att du kan få grundläggande kunskap om färgen du vill använda.

Kursen tar hänsyn till dina önskemål och om du har tidigare erfarenhet.

Upplägg

Kursen går en gång i veckan i fem veckor, samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle.

Förkunskaper

Inga förkunskaper behövs.

 

Kursledare

Johan Svensson har studerat på Konsthögskolan i Malmö och Umeå. Han har undervisat på olika konstskolor, bland annat Kungliga konsthögskolan, Konstfack, Gerlesborgsskolan och Nyckelviksskolan, samt varit kursledare på Folkuniversitetet i Stockholm i skulptur, teckning och måleri och betong och mosaik.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Deltagarna införskaffar kursmaterialet själv.  Du kommer få information innan kursstart om vilket material du behöver införskaffa om du redan inte har det. 

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan har du en del förmåner du kan använda, exempelvis 6 procent rabatt hos Bokus och 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln. Mer om våra förmåner.

Tips på vidareutveckling

När du fått testat på grunderna kanske du fastnar för en viss teknik och då är du välkommen på en av våra kurser i teckning, akvarell eller olja- och akryl.

Medborgarskolan har stort utbud av övriga kurser inom ateljé och hantverk, läs mer på www.medborgarskolan.se  eller kontakta oss så försöker vi hjälpa dig att hitta något som passar.

 

Bra att veta

  • Tänk på att ni är i en konstateljé - ta med lämpliga skor och egna oömma arbetskläder eller förkläde.
  • Kursen hålls i vår ateljé på Vasagatan 8 i Karlstad.
  • Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under kursen samt till och från kursen. Försäkringen omfattar ej egendom. Läs mer under olycksfallsförsäkring.
  • Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.
  • Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Läs mer under allmänna villkor.

Ort

Medborgarskolan Herrhagen

Vasagatan 8, Karlstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 700 kr

Summa: 1 700 kr

Utforska ämnesområde