Upplev den magiska klangen från tibetanska skålar – ett kraftfullt verktyg för djup avslappning och välmående. Dessa handtillverkade skålar, skapade av tolv olika metaller, har en unik klang och djupgående vibrationer som ger din kropp en inre massage. De frigör muskulära och emotionella spänningar och hjälper dig att slappna av på en nivå du kanske inte trodde var möjlig.
Den tibetanska klangskålsmetoden är en effektiv teknik för att hantera stress, smärta och ångest. Även om du aldrig har mediterat tidigare, gör skålarnas harmoniska ljud och vibrationer det enkelt att stilla tankarna och glida in i en djup, vilsam meditation. Här får både kropp och sinne möjlighet att återhämta sig och hitta balans.
Fördelarna med klangmeditation är många:
Ge dig själv en stund av återhämtning och balansering för både kropp och själ.
Du är välkommen som du är - du behöver inga förkunskaper i meditation eller liknande.
Lena Massaro är diplomerad stresspedagog med kognitiv inriktning och utbildad i mindfulnessbaserad stressreduktion. Hon är även utbildad miljövetare och driver idag företaget Stresshantera Mera AB, där hon utöver att utbilda och föreläsa även coachar privatpersoner och företag i stresshantering. Hon är varm och motiverande med massor av kunskap och har länge varit intresserad av långsiktigt välmående. Genom egen erfarenhet av stressproblem och i utbildningar har hon hittat tekniker och förhållningssätt som många har stor nytta av.
Yogamattor och filtar finns på plats.
Vi har flera kurser inom kropp & hälsa - håll utkik på vår hemsida!
Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som hjälper dig att växa som individ. Vi har ett brett kursutbud, stor musikverksamhet och samarbete med föreningar och grupper inom många olika ämnen. Deltagarna är i alla åldrar och med olika bakgrunder och intressen. Medborgarskolans främsta verksamhet är folkbildningsverksamheten.
Folkbildning är ett sätt att lära sig nya saker utanför vanliga skolor. Det sker på platser som bibliotek, folkhögskolor, studieförbund och genom föreläsningar. Målet är att ge alla i samhället en chans att lära sig nya kunskaper och utveckla nya tankesätt på ett demokratiskt och rättvist sätt.
Folkbildningens pedagogik handlar om att anpassa kurser och studiecirklar efter deltagarnas intressen och förutsättningar. Den är alltid frivillig och inte styrd av staten, men den har ändå varit viktig för Sveriges utbildnings- och kulturpolitik. Den handlar om att bredda kunskaper inom områden som inte bara rör yrken eller akademiska ämnen, utan också hjälper människor att förstå och orientera sig i samhället. Innehållet i folkbildning förändras över tid, beroende på vad människor behöver och vad som händer i samhället.
I dagens informationssamhälle hjälper folkbildningen oss att förstå och hantera all information som finns, se saker i ett större sammanhang och öka livskvaliteten. Det kan också bidra till större tolerans och förståelse för det som är främmande. En helhetssyn på livet och världen är en viktig del av folkbildningens idé.
Deltagaravgift: 295 kr
Summa: 295 kr