Ort
Skellefteå
Startdatum
31 Okt 2024
Tid
12:30-15:30
Dagar
Tors-Lör
Antal tillfällen
3 st
Nummer
57498
Pris
795 kr

Om arrangemanget

Vill du pröva din teknik då det gäller att dreja, bygga skulpturer eller bara improvisera i lera är du välkommen till prova på kurs för ungdomar mellan 14-17 år under 3 tillfällen.

INNEHÅLL OCH MÅL
Lera är ett fantastiskt material som med olika tekniker kan bli smycken, konst och bruksföremål så som koppar och skålar.

Ni får ta del av keramikens roliga värld, lära känna materialet och alla dess möjligheter. Med tips och råd från kursledaren får du skapa föremål som du vill ska finnas. Målet är att släppa loss skaparglädjen!

Vi använder oss av stengodslera som passar utmärkt till både skulptering och till bruksföremål. Stengodsleran bränns vid sådan hög temperatur att det är tål maskindiskning och ugn. Glasyrerna vi använder är godkända ur miljösynpunkt.

UPPLÄGG
Vi träffas 3 tillfällen mellan kl. 12.30-15.30. 
Gemensamt går vi igenom de olika teknikerna. Därefter är arbetet fritt och undervisning sker på individuell nivå efter önskan och kunskapsnivå.

FÖRKUNSKAPER
Inga.

KURSLEDARE
Ebba Glas Löfstedt, en sprudlande tjej som ser oändliga möjligheter i att arbeta med lera. Hon är i sig själv en oerhört kreativ person och mår som bäst när hon får både lära ut och skapa!

KURSMATERIAL 
Det står som materialavgift på fakturan så fakturans totalsumma är inklusive allt. (Lera, engobe, underglasyr, glasyr och bränning).

BRA ATT VETA
Medborgarskolan bjuder på kaffe/te/saft.

Ort

Ateljéhuset

Södra Järnvägsgatan 49 C, Skellefteå

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 795 kr

Summa: 795 kr

Relaterade artiklar

Konst och hantverk

Från lärare till keramiker

Med en bakgrund som klasslärare och en passion för keramik, har Johanna Sten hittat sin plats som kursledare på Medborgarskolan. Hennes resa, från kvällskurser ...

15 oktober 2024
Anna Fuhrman
Läs vidare om "Från lärare till keramiker"
Roffen-leder-keramikkurser-på-Medborgarskolan
Konst och hantverk

Kunskapen sitter i händerna

Att skapa i lera kan verka enkelt, härligt och kravlöst – och på många sätt är det just så. Men öppnar vi dörren till keramikens värld finns mängder av kunskap ...

16 augusti 2024
Rebecca Hagman
Läs vidare om "Kunskapen sitter i händerna"
Konst och hantverk

Rik på keramik

Alla som någon gång har stått bredvid och sett på när någon drejar vet hur enkelt, smidigt och tillfredsställande det ser ut. Tar man sedan chansen att prova sa...

31 oktober 2023
Läs vidare om "Rik på keramik"

Utforska ämnesområde