Ort
Uppsala
Startdatum
23 Nov 2024
Tid
10:00-14:00
Dagar
Lör, Sön
Antal tillfällen
3 st
Ledare
Sofia Lewen
Nummer
80745
Pris
1 695 kr

Om arrangemanget

Kom och uppleva keramikens fantastiska värld med ditt barn!

Innehåll
Här lär vi oss tillsammans att bearbeta lera och skapa utifrån den. Vi får kännedom om olika tekniker och utvecklar tillsammans vår kreativitet. I denna kurs ingår inte drejning.

Upplägg
Kursen går under en helg kl. 10-14 samt en söndag eftermiddag en vecka senare kl. 15-18. Åldersgräns på barnet är 8-15 år. Endast ett barn per vuxen anmäld. 
OBS anmäl bara den vuxna personen och skriv namnet på barnet + dess ålder i meddelanderaden.

Förkunskaper
Du behöver inga förkunskaper för att delta i kursen.

Kursledare
Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Bränning ingår i deltagaravgiften, lera tillkommer med 85 kr/kilo och faktureras efter avslutad kurs. Ta med papper, penna, trasa/handduk att linda in den fuktiga leran i, plastkasse till förvaring och rent plastförkläde.

Bra att veta 
Deltagaravgiften avser en vuxen och ett barn. Den vuxna personen ansvarar (självklart) för sitt barn. Alla hjälps åt för att det ska bli en trevlig och rolig helg tillsammans.
OBS: anmäl bara den vuxna personen och skriv namnet och ålder på barnet i meddelanderaden.

Ta på oömma kläder och ha gärna med ett förkläde. I våra lokaler finns kylskåp och micro att nyttja. Vi skickar kallelse/faktura inför kursstart.

Visste du att?
Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

I den anrika tegelbyggnaden på Ekeby Bruk finner du Medborgarskolans Hantverkscentrum. Här får du chansen att skapa med lera i vår fantastiska keramikverkstad, precis som konstnärerna för Upsala-Ekeby gjorde fram till 1970-talet. Välkommen till en plats full av historia och lustfyllt lärande!

Ort

Ekeby Bruk 4G

Ekeby Bruk, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 695 kr

Summa: 1 695 kr

Relaterade artiklar

Roffen-leder-keramikkurser-på-Medborgarskolan
Konst och hantverk

Kunskapen sitter i händerna

Att skapa i lera kan verka enkelt, härligt och kravlöst – och på många sätt är det just så. Men öppnar vi dörren till keramikens värld finns mängder av kunskap ...

16 augusti 2024
Rebecca Hagman
Läs vidare om "Kunskapen sitter i händerna"
Konst och hantverk

Rik på keramik

Alla som någon gång har stått bredvid och sett på när någon drejar vet hur enkelt, smidigt och tillfredsställande det ser ut. Tar man sedan chansen att prova sa...

31 oktober 2023
Läs vidare om "Rik på keramik"
Konst och hantverk

Kreativt med lera för hela familjen

Familjen Syrstad från Åsa skippade utlandsresan och bokade en familjekurs i keramik på Medborgarskolan i stället – ett perfekt sätt att tillbringa en sommarveck...

1 mars 2023
Läs vidare om "Kreativt med lera för hela familjen"

Utforska ämnesområde