Ort
Skellefteå
Startdatum
24 Sep 2024
Tid
18:00-21:00
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
3 st
Nummer
57115
Pris
1 195 kr

Om arrangemanget

Vill du testa på att dreja, skulptera eller improvisera i lera så är du välkommen till denna prova på kurs uppdelad i tre tillfällen.

INNEHÅLL OCH MÅL
Lera är ett fantastiskt material som med olika tekniker kan bli smycken, konst och bruksföremål så som koppar och skålar.

Ni får ta del av keramikens roliga värld, lära känna materialet och alla dess möjligheter. Med tips och råd från kursledaren får du skapa föremål du vill ska finnas. Målet är att släppa loss skaparglädjen!

Vi använder oss av stengodslera som passar utmärkt till både skulptering och till bruksföremål. Stengodsleran bränns vid sådan hög temperatur att det är tål maskindiskning och ugn. Glasyrerna vi använder är godkända ur miljösynpunkt och i fortsättningskursen får du prova på lite fler och spännande färger.

UPPLÄGG
Vi träffas 3 Tisdagskvällar mellan 18.00-21.00.
Sista tillfället glaserar du dina alster. 

Gemensamt går vi igenom de olika teknikerna. Därefter är arbetet fritt och undervisning sker på individuell nivå efter önskan och kunskapsnivå.

FÖRKUNSKAPER
Inga.

KURSLEDARE
Wilma Falkman, utbildad i keramik på universitetet Lorenzo de´ Medici i Florens.

KURSMATERIAL
OBS! Material ingår ej i kursavgiften. Lera kostar 95:-/kilo och i det priset ingår engobe, underglasyr, glasyr och bränning. Materialet betalas EFTER kursens slut då ni vet hur mycket lera som gått åt. Kaffe och te ingår.

Ort

Ateljéhuset

Södra Järnvägsgatan 49 C, Skellefteå

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 195 kr

Summa: 1 195 kr

Relaterade artiklar

Roffen-leder-keramikkurser-på-Medborgarskolan
Konst och hantverk

Kunskapen sitter i händerna

Att skapa i lera kan verka enkelt, härligt och kravlöst – och på många sätt är det just så. Men öppnar vi dörren till keramikens värld finns mängder av kunskap ...

16 augusti 2024
Rebecca Hagman
Läs vidare om "Kunskapen sitter i händerna"
Konst och hantverk

Rik på keramik

Alla som någon gång har stått bredvid och sett på när någon drejar vet hur enkelt, smidigt och tillfredsställande det ser ut. Tar man sedan chansen att prova sa...

31 oktober 2023
Läs vidare om "Rik på keramik"
Konst och hantverk

Kreativt med lera för hela familjen

Familjen Syrstad från Åsa skippade utlandsresan och bokade en familjekurs i keramik på Medborgarskolan i stället – ett perfekt sätt att tillbringa en sommarveck...

1 mars 2023
Läs vidare om "Kreativt med lera för hela familjen"

Utforska ämnesområde