Ort
Umeå
Startdatum
29 Okt 2024
Tid
14:00-16:15
Dagar
Tis-Tors
Antal tillfällen
3 st
Nummer
57150
Pris
700 kr

Om arrangemanget

I vår verkstad kan du och ditt barn komma och lära dig keramik från grunden. Ringling, kavling, tumning och drejning samt dekorering ingår som moment i kursen.

Upplägg

Tre dagar under höstlovet dedikeras till att tillsammans med ditt barn, eller någon annans för den delen, lära sig om keramik. Ni får prova de 4 grundläggande teknikerna och lära er hela processen från att leran formas till att den är färdigbränd.

Förkunskapskrav

Inga förkunskaper krävs. Kursen kommer anpassas för barn i förskoleklass till årskurs tre, men även äldre barn är välkomna. Varje barn behöver en vuxen med sig. Anmäl barnet och den vuxna i varsin anmälan. 

Material

Material ingår ej i kursavgiften. Du köper leran av oss för ett pris som just nu är 100:-/kilo och i det priset ingår engobe, underglasyr, glasyr, glasering och bränning. Vi använder oss av stengodslera som passar utmärkt till både skulptering och till bruksföremål. Stengodsleran bränns vid en sådan hög temperatur att den tål maskindiskning och ugn.

Ledare

Maria Pedersen, utbildad keramiker och lärare med mångårig erfarenhet av egen produktion och som kursledare, men även mormor med erfarenhet av att lera med sina barnbarn, kommer att hålla i denna kurs. 

Bra att veta

Glaseringsmomentet ingår inte i kursen utan läraren kommer lägga en transparent glasyr på alstren i efterhand. Det dröjer sedan några veckor innan allt hinner komma brännas och kan hämtas ut. Ta gärna med dig oömma kläder och förklade, samt korta naglar. 

Vi bjuder på kaffe, te och varm choklad.

Har du frågor om kursen är du välkommen att höra av dig till

helena.bylund@medborgarskolan.se

Ort

Medborgarskolan Umeå

Slöjdgatan 2, 1 tr, Umeå

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 700 kr

Summa: 700 kr

Relaterade artiklar

Roffen-leder-keramikkurser-på-Medborgarskolan
Konst och hantverk

Kunskapen sitter i händerna

Att skapa i lera kan verka enkelt, härligt och kravlöst – och på många sätt är det just så. Men öppnar vi dörren till keramikens värld finns mängder av kunskap ...

16 augusti 2024
Rebecca Hagman
Läs vidare om "Kunskapen sitter i händerna"
Konst och hantverk

Rik på keramik

Alla som någon gång har stått bredvid och sett på när någon drejar vet hur enkelt, smidigt och tillfredsställande det ser ut. Tar man sedan chansen att prova sa...

31 oktober 2023
Läs vidare om "Rik på keramik"
Konst och hantverk

Kreativt med lera för hela familjen

Familjen Syrstad från Åsa skippade utlandsresan och bokade en familjekurs i keramik på Medborgarskolan i stället – ett perfekt sätt att tillbringa en sommarveck...

1 mars 2023
Läs vidare om "Kreativt med lera för hela familjen"

Utforska ämnesområde