Ort
Karlstad
Startdatum
6 Nov 2024
Tid
16:30-18:00
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
5 st
Ledare
Maria Jansson
Nummer
81859
Pris
1 395 kr

Fullbokad. Anmäl dig som reserv!

Om arrangemanget

Keramik är roligt och kreativt! I den här kursen får du och ditt barn testa på att skapa unika tredimensionella verk från grunden tillsammans. En relationsbyggande aktivitet där ni får chansen att uttrycka er fantasi och utvecklas tillsammans.

Att arbeta med lera är ett av de äldsta uttrycken för mänskligt skapande. Släpp loss skaparglädjen tillsammans med ditt barn och lär er processen från lera till färdigglaserat föremål. Testa på drejning och andra tekniker samtidigt som ni kombinerar form, funktion och färg.

 

Innehåll

Våra keramikkurser är öppna för alla, oavsett om du eller ditt barn aldrig testat på keramik innan eller om någon av er gått tidigare kurs hos oss.
Vi går igenom olika grundläggande tekniker för att forma leran, som drejning, kavling, ringling, tumning och skulptering. Baskunskaper som lerhantering, dekorering och glasering är också viktiga steg i processen.

Upplägg

  • Vi träffas under 5 veckor 2 x 45 min samma tid varje vecka. Eventuella lov bestäms i gruppen tillsammans med ledaren.
  • Du och ditt barn får genomgångar och handledning av vår kunniga ledare under kursens gång.

    OBS! Anmäl ENDAST den vuxna, men uppge barnets fullständiga namn och personnummer i notering/meddelande, som bland annat krävs för att försäkringen ska gälla. 
    Priset avser en vuxen och ett barn upp till 13 år. Vill du ha fler barn med på kursen kontakta karlstad@medborgarskolan.se eller ring 054-102140. För deltagande av ytterligare ett barn så tillkommer 750 kr. 

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. 

Kursledare

Mia Jansson är en välkänd keramiker med ett hjärta för utveckling och för skapandet i lera. Hon är utbildad pedagog och ser varje persons egna formspråk som mål i kurserna. Leran har som många vet en läkande förmåga, vilket Mia själv har erfarenhet av. Mia är en fantastisk och omtyckt ledare!

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Allt material tillhandahålls av Medborgarskolan. Vi använder oss av olika stengodsleror och glasyrer. Materialkostnaden för lera, inklusive glasyr och bränning, är 75 kr/kg. Materialet betalas via Swish på plats. Leran och glasyrerna finns alltid tillgängliga i kurslokalen. 

Rabatter och förmåner

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan har du en del förmåner du kan använda, exempelvis 6 procent rabatt hos Bokus och 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln. Läs mer under förmåner

Tips på vidareutveckling

Vi erbjuder flera kurser i keramik och drejning både för vuxna och för barn och vi har ett stort utbud av övriga konst- och hantverkskurser. Om du vill gå fler kurser med ditt barn erbjuder vi även ateljékurser med samma upplägg i kursen ”målning vuxen + barn”. På vår hemsida www.medborgarskolan.se hittar du hela vårt kursutbud. Kontakta oss gärna så hjälper vi dig hitta något som passar!

Bra att veta

  • Tänk på att du är i en keramikverkstad - ta med lämpliga skor och egna arbetskläder eller förkläde. Du kommer få ett välkomstmejl med mer information om din keramikkurs innan kursstart.
  • Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under kursen samt till och från kursen. Försäkringen omfattar ej egendom. Läs mer under olycksfallsförsäkring.
  • Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.
  • Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Läs mer under allmänna villkor.

Ort

Medborgarskolan Herrhagen

Vasagatan 8, Karlstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 395 kr

Summa: 1 395 kr

Relaterade artiklar

Roffen-leder-keramikkurser-på-Medborgarskolan
Konst och hantverk

Kunskapen sitter i händerna

Att skapa i lera kan verka enkelt, härligt och kravlöst – och på många sätt är det just så. Men öppnar vi dörren till keramikens värld finns mängder av kunskap ...

16 augusti 2024
Rebecca Hagman
Läs vidare om "Kunskapen sitter i händerna"
Konst och hantverk

Rik på keramik

Alla som någon gång har stått bredvid och sett på när någon drejar vet hur enkelt, smidigt och tillfredsställande det ser ut. Tar man sedan chansen att prova sa...

31 oktober 2023
Läs vidare om "Rik på keramik"
Konst och hantverk

Kreativt med lera för hela familjen

Familjen Syrstad från Åsa skippade utlandsresan och bokade en familjekurs i keramik på Medborgarskolan i stället – ett perfekt sätt att tillbringa en sommarveck...

1 mars 2023
Läs vidare om "Kreativt med lera för hela familjen"

Utforska ämnesområde