Ort
Karlstad
Startdatum
16 Maj 2024
Tid
17:00-18:45
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
3 st
Ledare
Daniela Mariotti
Nummer
79682
Pris
600 kr

Om arrangemanget

Vi träffas tre kurstillfällen under våren för att praktisera våra språkliga kunskaper.

Om kursen

Denna kurs är skräddarsydd för dig som vill fördjupa dig i det vackra italienska språket. Under tre träffar kommer vi att utforska språket ytterligare, utbyta tankar och ta en stadsvandring (förutsatt att vädret tillåter) medan vi övar våra italienska färdigheter.
La vita è bella – Livet är underbart!

Innehåll

Vi kommer att öva på autentiska konversationer i vardagssituationer. Från att beställa en cappuccino på ett café till att fråga om vägbeskrivningar.
Fokus ligger på att bli bekväm med att använda italienska i praktiken.

Om vädret tillåter, kommer vi att ta en härlig stadsvandring tillsammans. Under promenaden kommer vi att prata om sevärdheter, kultur och historia på italienska.

Upplägg

Kursen går en gång i veckan i tre veckor, samma dag och tid. Kursen omfattar 2x45 minuter per kurstillfälle.  Efter avslutad kurs erbjuder vi möjlighet att boka plats på kommande fortsättningskurs. 

Kursledare

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

I kursen använder vi oss av Adesso Si 1 ISBN: 9789147082919 av Marta Gallicchio och Kerstin B.Rydén, och material som framtagits av ledaren.

Observera att kursmaterialet inte ingår i kursavgiften och inte tillhandahålls av Medborgarskolan.
Invänta kallelse med datum för kursstart innan du köper boken.


Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du även 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta oss för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling

Efter avslutad kurs erbjuder vi fortsättningskurser. Prata med din kursledare så får du hjälp att hitta rätt nivå.

Bra att veta

Du får en kallelse till kursen ca 1-2 veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram.
Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Vill du delbetala? Läs mer om hur du gör under rubriken ”Kursavgift och betalning” på www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor

 

Ort

Medborgarskolan Karlstad Fanfaren

Gustaf Anders Gata 7B, Karlstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 600 kr

Summa: 600 kr

Utforska ämnesområde