Ort
Distans
Startdatum
18 Feb 2025
Tid
18:00-20:15
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
8 st
Nummer
57469
Pris
1 495 kr

Om arrangemanget

Planerar du en resa till Italien och vill lära dig språket för att lättare navigera i landet. Då är detta kursen för dig

Att lära sig ett nytt språk är både roligt och mycket lärorikt. Även om du inte planerar att resa till Italien just i år eller om det är just det du ska göra, då kan det vara bra att förbereda sig. 
Man får ut så mycket mer av ett land om man kan kommunicera och ta del av de lokala nyheterna på plats, läsa meny och informationsskyltar. 
Kunskap är aldrig tungt att bära. 

Innehåll

I denna kurs koncentrerar vi oss på att lära och öva det praktiska vardagsspråket. Fokus ligger på ordförråd och på att tala och använda italienska otvunget och varierat i olika situationer. Så som att handla, beställa mat på restaurang eller fråga efter vägen. Kursens innehåll utformas även utifrån deltagarnas intressen och önskemål. Efter denna kurs ska du ha ett bra uttal och kunna ställa och besvara enkla vardagliga frågor.

Upplägg

Vi träffas en gång i veckan, under åtta veckor

Varje träff är 3 x 45 minuter

Förkunskap

Ingen förkunskap krävs.

Kursledare: Silvia Mugnaini 

Silvia kommer från Florens och är legitimerad lärare i Italienska, hon har undervisat i Italienska hos oss och på annat håll som modersmålslärare under flera års tid. Hon vill dela med sig av Italienska språket och kulturen. 

Kursmaterial

Du köper själv ditt kursmaterial. Boken: Adesso sì 1, av Marta Gallicchio-Bornebush och Kerstin B Rydén, ISBN 9789147082919.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

    Kontakt:
    Verksamhetsutveckare Medborgarskolan
    Åsa Lindström
    Mobil 070 948 86 60  
    asa.lindstrom@medborgarskolan.se 

Pris

Deltagaravgift: 1 495 kr

Summa: 1 495 kr

Utforska ämnesområde