Startdatum
18 Sep 2024
Tid
18:00-21:15
Dag
Onsdag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Emmy Holmlund
Nummer
56915
Pris
200 kr

Om arrangemanget

Detta är en introduktion på ett tillfälle för att se om detta är en aktivitet för just dig och din hund. Vilt- och blodspår är en utav de bästa sätten att aktivera sin hund på då hunden får använda sitt största verktyg, nosen.

INNEHÅLL OCH MÅL
Introduktionen innehåller information om vad egentligen Viltspår är för något, hur kommer man igång med träningen och vad ska man tänka. Du och din hund kommer att få gå ett ”Prova-på-spår”. Möjligheten kommer senare att finnas att boka en riktig kurs om man känner att detta var roligt och något för er. 

Vilt- och blodspår används vid eftersök av skadat djur (vid bilolycka eller jakt) men det går även att tävla inom det. Hunden måste absolut inte vara en jakthund/ras för att hålla på med vilt- och blodspår, jakten är något som finns i alla hundar men bara i olika mängd.
Vi kommer lägga spår tillsammans under kvällens gång med både blod och klöv. Vi kommer använda oss av klövdjur då det är oftast det som är med på eftersök.


UPPLÄGG
Denna kurs är en delvis teoretisk kurs på ett tillfälle och vi håller till I Björkstadens klubbstuga. Det kommer finnas två 2 spår instruktörer under introduktionen. Du kommer få gå ett spår med din hund menäven få möjlighet att följa efter andra hundars spår för att kunna se skillnaden hur andra raser spårar. Går även att delta i kursen utan hund.


KURSLEDARE
Emmy är instruktör med flera års erfarenhet som kursledare. 
Emmy är engagerad i utställningssammanhang och tävlar i spår och har ett tävlingsförflutet som lydnadsförare, men har även ett stort intresse i rallylydnad, noseworking och lure coursing.

Jessica Vestberg har många års erfarenhet med hund.
Jessica är mycket engagerad i utställningssammanhang tävlar i spår och tränar mycket nosework.


FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper

KURSMATERIAL
Ledarna använder sig av sina erfarenheter och kunskaper.

BRA ATT VETA
Som medlem i Björkstadens hundklubb är kursavgiften 200 kr, ni som ej ännu är medlemmar swishar för medlemskapet på plats dagen för kursen. Medelmskapet kostar 200kr/år.


Välkommen!!

Alla startdatum är preliminära. Om kursen inte har tillräckligt med deltagare kan kursstarten bli framflyttad.
Medborgarskolan förbehåller sig rätten att ställa in kursen vid färre deltagare än 6.
Vi skickar kallelse med samtliga datum och platser/Faktura inför kursstart

 

Pris

Deltagaravgift: 200 kr

Summa: 200 kr

Relaterade artiklar

Djur och natur

Stort intresse för att ta jägarexamen

Människan har jagat sedan urminnes tider och intresset för jakt verkar bara öka. Kanske är det en kombination av att vilja veta vad man äter och ett ökat behov ...

15 augusti 2023
Marie Stenquist
Läs vidare om "Stort intresse för att ta jägarexamen"

Utforska ämnesområde