Ort
Stockholm
Startdatum
23 Okt 2024
Tid
17:30-19:45
Dag
Onsdag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Camilla Gustafsson
Nummer
56867
Pris
250 kr

Om arrangemanget

Vad är en skogsträdgård egentligen? Varför vill man ha en skogsträdgård? Vilka fördelar har en skogsträdgård och hur skapar man den? Detta och mycket mer kommer behandlas under denna engagerande föreläsning.

Innehåll

En trädgård är egentligen en bit natur vi människor har lånat och omformat enligt egen önskan, och det finns flera sätt att utforma den på, bland annat utifrån skogen och naturens egna ursprung.

Växtvalen är en viktig del för att gynna den biologiska mångfalden i en trädgård men även för att skapa en naturlik trädgård, en skogsträdgård. Skogskänsla, lummighet, naturlik trädgård, naturnära trädgård, en trädgård med skogen som förebild, woodland och permakulturdesign. Vi pratar även om Ståndort - Succession - Struktur.

Upplägg

Detta är en kvällsföreläsning med plats för frågor.

Föreläsare

Föreläsningen hålls av Camilla Gustafsson, utbildad trädgårdsmästare med ett stort intresse för trädgårdsdesign och harmoniska trädgårdar tillika skogsträdgårdar och växtkompositioner. Camilla är till vardags knowledge management koordinator med en magisterexamen i ekonomi - inriktning marknadsföring i grunden och har en liten firma (Ax trädgårdar) på sidan om.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs men gärna ett trädgårdsintresse.

Utvecklingsmöjligheter

Vi har ett brett utbud av trädgårdskurser i olika format och på olika nivåer - håll utkik på vår hemsida!

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6% rabatt på www.bokus.com och 10% på Akademibokhandeln. Läs mer om Medborgarskolans förmåner och rabatter.

Ort

Medborgarskolan

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 250 kr

Summa: 250 kr

Relaterade artiklar

Djur och natur

Kunskapens äpple

Äppelsäsongen närmar sig och få är väl de frukter som har så stor betydelse, i bildlig och bokstavlig mening och som växer så utbrett samtidigt som trädet som b...

16 augusti 2024
Marie Stenquist
Läs vidare om "Kunskapens äpple"
Djur och natur

Trädgårdsdrömmar

Sitter du precis som jag uppkrupen i soffan med trädgårdsmagasin, frökataloger och paddan i högsta hugg, sökandes efter inspiration och information som när en l...

19 februari 2024
Helena Vincent
Läs vidare om "Trädgårdsdrömmar"
Djur och natur

Bokashi på förskolan Kullerbyttan

På förskolan Kullerbyttan i Säffle, vars huvudman är Medborgarskolan, har man sitt eget lilla kretslopp, som barnen kan följa i realtid. Sedan ett drygt år till...

19 februari 2024
Marie Stenquist
Läs vidare om "Bokashi på förskolan Kullerbyttan"

Utforska ämnesområde