Ort
Enköping
Startdatum
23 Okt 2024
Tid
18:00-19:30
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
5 st
Nummer
84127
Pris
990 kr

Om arrangemanget

Kursen där du lär du dig hur du kan ta makten över din egen hälsa med enkla knep.

Kursen ”Hälsans Nycklar, grundkurs” får du som deltagare insikt i hur kost och livsstil påverkar din kropp, ditt psyke och din helhetshälsa både på kort och på lång sikt. Du får även lära dig handfasta knep och vardagshacks, samt metoder för hur du på bästa sätt kan förändra vanor och göra bättre val. Du får en grundläggande inblick i näringslära och träningfysiologi som gör dig mer motiverad att börja med nya sundare vanor. 

Upplägg:
Vi träffas samma dag och tid under fem veckor. Varje tillfälle är 2x45 minuter, totalt 10 studietimmar. 

Du kommer att lära dig mycket genom diskussioner i gruppen, av föredrag, videos och kunskapsquiz, samt genom egen fördjupning. Det blir även en del rörelse, utefter din förmåga, samt naturligtvis hälsosam fikastund vid varje sammankomst.

Vem riktar sig kursen till:
Denna kurs vänder sig till alla som vill ha hjälp att förändra vanor och beteenden inom kost och livsstil, förstå hur kroppen fungerar samt få tips om enkla förändringar som kan göra stor skillnad!

Innehåll:
- Enklare näringslära om kolhydrater, fett, protein, vitaminer och mineraler och hur de fungerar i kroppen.
- Vad är fria radikaler och antioxidanter?
- Tarmflorans betydelse och hur vi kan boosta den.
- Processad mat, vad är det egentligen?
- Att välja livsmedel i butik.
- Socker, är det farligt?
- Vikten av rörelse i vardagen
- Hitta och befästa nya vanor
- Recept, tips och små vardagshacks med stor betydelse

Kursledare
Åsa Sjögren är undersköterska, vilket grundlade hennes intresse för hur kroppen fungerar, och har under livet dragits med en egna magproblem som gett henne stor erfarenhet. Åsa är utbildad till Kostrådgivare och Livsstilscoach och vill dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter. Hon är ledare i både gympa och yoga på Friskis & Svettis sedan många år och tycker det är toppen att få inspirera andra och skapa rörelseglädje. Åsa brinner för att hjälpa sina medmänniskor att må så bra som möjligt, både nu och i framtiden.

Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs

Kallelse/faktura
Alla kursstarter är preliminära. Kallelse/faktura till kursen med definitivt startdatum skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.

Bra att veta
Efter avslutad kurs kommer du bli erbjuden att delta på fortsättningskursen.

I våra lokaler finns mikro och kylskåp och vi bjuder på te och kaffe.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln

När du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör för att utnyttja din rabatt på: Klicka här!

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Anmälan
Anmälan sker via formuläret på kursens hemsida eller genom att kontakta oss via telefonnummer 010-15 75 200.

Ort

Medborgarskolan Enköping

Kungsgatan 13, Enköping

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 990 kr

Summa: 990 kr

Utforska ämnesområde