"Novisen vid spisen". En grundkurs som fokuserar på matlagning som är enkel, praktisk och ekonomisk i vardagen. Matlagning med klassiska smaker från husmanskosten med inspiration från medelhavs-köken och det franska kökets grunder.
Lär dig laga godare vardagsmat från grunden. Du får goda råd hur man väljer och hanterar olika råvaror. Lär dig hantera kökets olika verktyg och olika recept.
Kursens mål är att ge deltagarna enkel och konkret vägledning till hur man lagar mat på bästa sätt, genom att teoretiskt och praktiskt arbeta med moment för att ge större förståelse för sin egen matlagning och hur olika tekniker i köket påverkar slutresultatet.
I denna kurs lär vi oss bland annat;
Här finns något för alla. Den "ovane" får ett bättre självförtroende bland kastrullerna. Mycket prat om tekniker och klassiska rätter.
Under kursens 3 lektioner arbetar deltagarna enskilt eller parvis och får olika uppgifter enligt recept. Det blir både fisk, kött och grönt. Lektionen avslutas med gemensam måltid, därefter hjälper alla till att duka av och diska det sista av kärl och porslin. Tre dagkurser 5/6,9/6 & 12/6
Alla matlagningsintresserade är välkomna. Gedigen grundmatlagning på absolut grundnivå.
Thomas Björk är en hängiven kock/bagare och har undervisat många nybörjare på Medborgarskolan under flera år. Thomas har även tävlat i bakning på Tv.
Råvaror, recept och instruktioner som du använder på kursen ingår i priset.
Bygg på dina kunskaper med kursen "Grundmatlagning 2" samt "Fine Dining Grunder" för att erhålla Diplom. Diplom erhålls när alla 3 kurser är avklarade (80% närvaro gäller).
Fler inspirationskurser i matlagning hittar du på Medborgarskolans hemsida.
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.