Ort
Stockholm
Startdatum
22 Nov 2024
Tid
18:00-21:45
Dag
Fredag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Michele Cavazza
Nummer
56855
Pris
1 395 kr

Om arrangemanget

Godaste korven gör du själv! Kom och stoppa din egen julkorv!

Innehåll

Godaste korven gör du själv! Kom och stoppa din egen korv! Från grunden vi maler färsen, tillsätter kryddor, blandar och formar via horn, handkraft och köksmaskin. Med färska rena smaker utan tillsatser och färgämnen. Vi blandar några utvalda färsblandningar av främst fläsk som fungerar väl för dig som är nybörjare när det gäller att stoppa korv.

Upplägg
Avsmakning av ledarens medhavda korvar. Därefter arbetar deltagarna tillsammans i mindre grupper och med olika moment. Dina korvar behöver vila något dygn för att smakerna ska gifta sig och bli så där goda som bara hemmagjort kan bli! Alla hjälper till att duka av och diska det sista av kärl och porslin.

Förkunskaper
Inga förkunskaper, alla är välkomna.

Kursledare
Kursledare Michele Cavazza är korvmakare med påbrå från Bologna i Italien. Han driver korvfabrik och har undervisat på Medborgarskolan i många år.

Kursmaterial
Recept, instruktioner som du använder på kursen samt råvaror ingår i kursavgiften. Du bär hem ca 1 kg färdig korv/person.

Utvecklingsmöjligheter
Det finns gott om matlagningskurser på Medborgarskolan. Se vårt kursprogram på hemsidan och hitta det som passar dig. Läs mer här.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Ort

Medborgarskolan

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 395 kr

Summa: 1 395 kr

Utforska ämnesområde