Ort
Västerås
Startdatum
19 Okt 2024
Tid
09:00-11:15
Dagar
Lördagar
Antal tillfällen
5 st
Ledare
Stefan Gustafsson
Nummer
84560
Pris
1 631 kr

Om arrangemanget

Detta är en fortsättnings kurs under fem lördagar för dig som vill börja lära dig kommunicera franska. Vi varvar praktik med roliga grammatiska övningar. Ta en morgonpromenad för att få frisk luft och kom sedan till Medborgarskolan så är du redo att lära dig franska och klart vid lunchtid!

Landet som gav oss Tour de France, och Monets alla verk. Soliga stränder i söder och snöiga alper i öster, Frankrike har lite av det mesta. Kulturella rikedomar, vingårdar i mängder, böljande gröna kullar och det fantastiska franska köket. Det finns många anledningar till att Frankrike ligger många varmt om hjärtat. Följ med på resan in i det franska språkets värld!

Innehåll
En fortsättningskurs för dig som är på A1 nivå och tidgare har gått A1 del 2, där vi varvar praktik och grammatik med stöd och hjälp av kurslitteraturen. Du kommer bl.a. jobba med:

• Användbara uttryck
• Uttal
• Grammatik
• Hörförståelse

Upplägg
Kursen går på lördagar, samma dag och tid. Kursen omfattar 3x45 minuter per kurstillfälle, totalt 15 lektionstimmar. Kursen gör uppehåll v 44, den 2/11. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Efter avslutad kurs erbjuder vi möjlighet att boka plats på kommande fortsättningskurs. 

Förkunskaper
Denna språkkurs är en kurs på A1 nivå, du bör ha läst 1-2 terminer  eller ha haft kontakt med språket tidigare. 

Kursledare
Stefan Gustafsson är utbildad gymnasielärare. Han har undervisat i franska i över 25 år och bland annat arbetat som guide i Paris. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Läs mer om Stefan på den här länken:


Kursmaterial
Kursmaterial ingår inte kursavgiften. Ledaren informerar vid första kurstillfället. I kursen kan vi även komma att arbeta med av ledaren framtaget material.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
När du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör för att utnyttja din rabatt på: Klicka här!

Kallelse/fakturaär: 

Alla kursstarter är preliminära. Kallelse/faktura till kursen med definitivt startdatum skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.

Folkbildning

Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång. 

Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Anmälan
Anmälan sker via formuläret på kursens hemsida eller genom att kontakta oss via telefonnummer 010-15 75 200.

Ort

Medborgarskolan Västerås Kopparlunden

Skivfilargränd 4, Västerås

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 631 kr

Summa: 1 631 kr

Utforska ämnesområde